Nieuwe editie Bootmagazine in combinatie met Kanaal 77

Met de eerste editie van 2014 zorgt Bootmagazine meteen voor een primeur, het is verschenen in combinatie met Kanaal 77, het ledenblad van de Vlaamse Pleziervaart Federatie. Het nieuwe nummer telt om en bij de 80 pagina’s en toch bleef de prijs onveranderd op 4,90 euro per exemplaar, verkrijgbaar in meer dan 700 krantenwinkels en boekhandels in het land.

In deze editie zet Kanaal 77 zet sterk in op verhalen… verhalen van lezers, verhalen van reizen, verhalen van evenementen, verhalen van samenkomsten met boten. Dit betekent dat er in ieder geval veel gevaren werd en wordt. Alle leuke aspecten van het toervaren komen dan ook aan bod.

Een vooruitblik op de inhoud van Bootmagazine vind je in het online magazine BOOTmagazine PLUS.

Uiteraard blijft Bootmagazine niet achterwege en in dit deel van de gemeenschappelijke uitgaven vind je een reeks proefvaarten op het Lago Maggiore in Italië. Drie ribs, een visboot, een jong veulen en een laagvlieger worden aan de tand gevoeld.

De laagvlieger is de Hurricane 995 Mach II, een interventierib van Zodica Milpro, bedoeld om piraten en ander gespuis bij het nekvel te grijpen.

Een toerverhaal ontbreekt ook hier niet. ‘Met de zon als compagnon’ vertelt in een eerste deel over wat er te beleven valt tussen de Dender en de Samber. Verder brengt Bootmagazine een bezoek aan een fabriek waar bootjes worden gebakken in de oven. En tot onze verbazing kwam daar ook een gloednieuwe sloep uit de mal die haar marktdebuut beleeft op Boot Düsseldorf.

In de rubriek nautische berichten verneem je meer over bootverven, het enthousiasme van jongeren voor de Sail Training Association en nieuwe buitenboordmotoren.

Tenslotte zet de rubriek ‘wijn aan boord koers naar de nieuwe wereld.

In het hart van deze editie een speciale bijlage gewijd aan de Belgian Boat Show in Gent. Welkom op stand 5445 van d eVlaamse Pleziervaart Federatie, waar beide magainzes onderdak vinden.

En vergeet niet, je kan nog steeds gratis toegangskaarten voor de Belgian Boat Show downloaden op de site van de VPF, rubriek ‘de Marconist’. www.vpf.be