Nieuwe motoren en joystick systeem van Yanmar op Boot Holland 2014

Yanmar presenteert met de Yanmar Common Rail en de Yanmar 6BY3-160 twee nieuwe innovatieve motoren met geavanceerde technische functionaliteiten en een intelligent en uniek Joystick stuursysteem op Boot Holland van 7 t/m 12 februari 2014.

Yanmar Common Rail

Yanmar’s koploper is de volledig nieuw ontwikkelde Common Rail JH-CR viercilinder motor, welke vanaf zomer 2014 geproduceerd zal worden. De nieuwe compacte “middenklasser” is beschikbaar als 45, 57, 80 en 110pk en past perfect in een brede range boten als: grotere zeiljachten, motorboten, sloepen, snelle ribs en tenders.

Directe brandstof inspuiting resulteert in een lager verbruik. Geluidsreductie is een ander speerpunt waar Yanmar engineers goed in zijn geslaagd. Dankzij de compactheid van de motor, is deze zeer gemakkelijk bereikbaar voor service. Traditionele mechanische hendelbediening is de standaard levering. Optioneel kan de motor ook volledig elektronisch worden aangestuurd en worden uitgebreid met multifunctionele displays. De standaard motor is voorzien van een 12V/125A dynamo. Optioneel kan deze worden uitgerust met een 12V of 24V tweede dynamo. De motor voldoet aan de strengste milieueisen, waaronder EPA Tier 3 en EU RCD 2 (2016)

Yanmar 6BY3-160

Veel watersporters prefereren geluid van de wind boven motorgeluid. Voor de wat grotere waterverplaatsende schepen heeft Yanmar een nieuwe drieliter zescilinder 160pk/2800 toeren Common Rail motor ontwikkeld. Met deze motor kan men uitermate stil varen en hoeft men zich geen zorgen te maken om krachtig stroomopwaarts te kunnen varen. Ook deze 6BY3-160 voldoet aan de strengste milieueisen zoals EPA Tier 3. Naast de standaard aanwezige 12V/150A dynamo, kan de 6BY3-160 ook worden voorzien van een extra 24V/90A dynamo.

Yanmar Joystick systeem

Yanmar heeft een intelligent en uniek Joystick stuursysteem ontwikkeld wat in combinatie met twee Yanmar Stern Drives is gekoppeld aan een Yanmar 8 cilinder motor van 320, 350 of 370pk. Een boegschroef is overbodig. Sturen en manoeuvreren wordt kinderspel met de joystick. Uitermate adaptieve software kiest de beste positie van de Stern Drives, wat resulteert in intelligent en logisch sturen. Belangrijk om te weten is dat de koppelingen van de drives hydraulisch worden bediend, waardoor u er zeker van bent dat bediening stil en schokvrij gebeurt.

Yanmar is aanwezig op Boot Holland in de Saksenhal / 3019 – www.boot-holland.nl