Piraten nemen roer zeilschip Mercator over

De stad Oostende heeft naar aanleiding van Halloween twee nieuwe evenementen op het programma: ‘De Vloek van de Mercator’ (5 oktober tot 3 november op het zeilschip Mercator) en ‘Er was eens …’ (26 oktober tot 29 oktober in het Leopoldpark).

Zo’n 150 jaar geleden werd de wrede kapitein Bloedoog gevangen genomen in de kille kelders van de Mercator. Maar enkele weken geleden kon hij ontsnappen dankzij z’n trouwe kompaan Ögg. Bloedoog sprak een vloek uit over de Mercator en veranderde de driemaster in een spookschip.

Naar het schijnt hebben de sterke golven van de Noordzee de vervloekte Mercator met Bloedoog en Ögg naar Oostende geleid. Durf jij onopvallend een kijkje te nemen in hun schip? Wie weet vind je er wel rotte lijken van de dode bemanning, gouden juwelen of schatkaarten. Hopelijk kom je de kapitein niet tegen …

Tijdens een wandeling aan boord van de driemaster kan je diverse griezelige decors en creaties ontdekken in het thema piraten. Aangepast licht en geluid zorgen voor een unieke beleving. Dankzij de inzet en het enthousiasme van heel wat vrijwilligers en leerlingen van de Kunstacademie Aan Zee en het Ensorinstituut is het geheel indrukwekkend.

In de weekends en herfstvakantie is er op bepaalde dagen extra animatie, o.a. zoektocht, vertellingen, poppentheater, straatacts, workshops.

Openingsuren:

– 05/10 tot 03/11: 10.00-18.00 uur

– 27 tot 29/10 Nocturne: 10.00-21.00 uur

Toegang:

– kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: € 5 p.p.

– kinderen van 4 tot en met 11 jaar: € 3 p.p.

– kinderen tot en met 3 jaar: gratis toegang

Schoolgroepen:

– kinderen tot 12 jaar: € 2 p.p.

– één begeleider gratis per 15 kinderen. De andere begeleiders betalen € 3 p.p.

Tip: reserveren is aangewezen!

 

Volledig programma: www.devloekvandemercator.be