Faillissement Bavaria Yachtbau, maar activiteiten en garantie gehandhaafd

Op 21 april 2018 kwam totaal onverwacht het bericht dat Bavaria Yachtbau, scheepswerf voor zeil- en gemotoriseerde jachten met het hoofdkantoor in het Duitse Giebelstadt zijn schulden niet meer kon betalen. Het faillissement werd aangevraagd. De schuldenberg was te groot geworden en daarom besloten de aandeelhouders van de investeringsbedrijven Oaktree Capital en Anchorage om niet meer aan alle financiële verplichtingen te voldoen om Bavaria Yachtbau boven water te houden.

Een week later heeft het bedrijf zelfbestuur aangevraagd en gekregen waardoor de werfactiviteit wordt verder gezet.

Voor de werf is nu de hoogste prioriteit om een nieuwe investeerder te vinden. Tegen de achtergrond van de goede marktpositionering probeert Bavaria zowel strategische als financiële investeerders aan te spreken. De procedure is bedoeld om operaties op een solide financiële basis te zetten. De eerste operationele herstructerings stappen, zoals de introductie van duidelijke organisatiestructuren in de productie, zijn al geïmplementeerd. Deze activiteiten zullen consequent worden voortgezet.

Jansma Yacht, de importeur van Bavaria voor de Benelux wenste te benadrukken dat de garantie op Bavaria intact blijft. ,,Als dealer hebben wij  bij de levering van een Bavaria motorboot of zeiljacht de verantwoordelijkheid om garantiezaken af te wikkelen”, aldus Jansma.

Foto: Het E-line concept van Bavaria toen er nog geen donkere wolken aan de hemel stonden.