Vernieuwde versie ANWB Waterkaarten App

De ANWB brengt haar Waterkaarten App versie 2012 voor de iPad en iPhone uit. De (herziene) waterkaarten en de data van de 2012 editie wateralmanak 2 zijn in deze App opgenomen. Gebruikers van de app hebben het afgelopen jaar een behoorlijk aantal wensen aan de ANWB doorgegeven. De belangrijkste zijn in deze release toegevoegd. De nieuwe release is te downloaden via de Apple App Store. Er is weer een gratis proefweek voorzien.

Vervolgens kan de watersporter op basis van zijn of haar wensen een abonnement afsluiten om de app te kunnen blijven gebruiken. Watersportliefhebbers die zo af en toe het water opgaan kunnen een abonnement voor een week afsluiten voor €3,99. Watersporters die gedurende het vaarseizoen zeer geregeld op het water zijn, kunnen een abonnement voor één of meerdere maanden (à €8,99) of een jaarabonnement (à €34,99) afsluiten.

Nieuw in de 2012 editie is dat gebruikers bij de beweegbare bruggen direct aan de kleur kunnen zien of ze met hun boot er in gesloten positie onderdoor kunnen varen. Verder is de stip van de GPS positie vervangen door een pijl die de daadwerkelijke vaarrichting aangeeft en staat de snelheid van de boot (SOG) prominent in beeld.

De ANWB Waterkaarten App bestaat uit de meest recente informatie over de Nederlandse vaarwegen, actuele gegevens van jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen. Watersporters zien precies waar ze varen en waar bruggen, sluizen en jachthavens zijn. Met één klik worden de bedieningstijden van bruggen en sluizen en de gegevens en faciliteiten van jachthavens getoond.
Gebruikers van een iPhone kunnen direct telefonisch contact opnemen met de brugwachter of havenmeester. Natuurlijk kan vanuit de app ook een mail gestuurd worden of de betreffende website worden bekeken. Let op, alleen de iPad met 3G heeft de GPS functie.

Meer informatie op: www.anwbwatersport.nl/download-anwb-waterkaarten-app