Team 49er 5e in Kiel

 maandag 25 juni 2012 – (lvd) – Na het missen van de Olympische spelen (op één plaats na), hebben 49er zeilers Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens de ontgoocheling doorgespoeld en trokken ze met nieuwe moed naar de laatste World Cup van het seizoen in Kiel. Daar haalden ze een schitterende vijfde plaats, hun beste resultaat tot nu toe.

 

De Kieler Woche is een prestigieuze en oude World Cup, die hen goed ligt en waar ze steeds goed varen. Door een rugblessure van Yannick waren ze niet zeker of ze nu al dan niet zouden kunnen deelnemen. De ploeg van de fysieke begeleiding heeft super werk verricht en alhoewel Yannick niet 100% was, was hij fit genoeg om te starten.

De wedstrijd werd over 5 dagen gezeild. De eerste dag vaarden ze 4 reeksen, met zeer moeilijke wind. In het begin misten ze duidelijk wat wedstrijdritme. Door de blessure hadden ze een maand niet meer gezeild en dat liet zich voelen. Ze begonnen met twee 7de plaatsen, en eindigden nadien 1 en 4. Al bij al een goede dag, en de rug hield goed stand.

De tweede en derde dag stond er veel meer wind: 17-26 knopen en soms zeer grote golven. Ze vaarden ondanks die moeilijke omstandigheden vrij constant en wisten steeds in de top 10 te eindigen, met een 12 als slechtste reeks. Hiermee zaten ze in de Gold Fleet. De rug van Yannick hield het net en alles liep zeer vlot tot ze een OCS (diskwalificatie wegens te vroeg starten) pakten in de laatste reeks van de 3de dag.

Met nog 1 dag te gaan werd het heel spannend of we de top 10 zouden halen. Ze stonden 10de, wat op zich al een schitterend resultaat was , maar ze waren gebrand om toch de medal race (top 10 finale) te halen.

Gold Fleet

De laatste dag in Gold Fleet was beslissend en ze hielden het hoofd koel. Ze zeilden een 4 een 1 en een 5. Constant in de top 5 met een zeer mooie overwinning. Hierdoor klommen ze tot een 5de plek en haalden ze de medal race.

Deze race was live te volgen op tv in Duitsland, en op internet en de kijkers zagen hen live een minder goede start nemen om terug te komen van 10de tot 6de plaats en zo in totaal 5de te worden.

Dit is een schitterend eindresultaat, waar ze in het begin niet echt op gehoopt hadden. Dag per dag hebben ze het goed gedaan en zo behaalden we ons beste resultaat tot nu toe. Een mooie opsteker die de pijn van het missen van de Spelen een beetje verzacht. Maar hun, blik is nu vooral op de toekomst en op progressie gericht!