Maand MEI – Watersportdag-maand

– Een dag zo plezant dat hij de hele maand duurt –

Inderdaad deze maand mei 2024 is er heel wat te beleven.
Op de website https://www.watersportdag.be/ kan men de nodige inspiratie vinden om ten volle te genieten van de diverse mogelijkheden: suppen, golfsurfen, sportkieljachten, meermansboten, zwaardboten, beachkite, kitsurfen, zeilwagenrijden, surfen, catamaran, enz.

Vele watersportclubs bieden ook hun medewerking.

TOERVAREN

Ook de pleziervaart is er terug met grote evenementen. De federaties van VPF en VVW organiseren elks een grote toervaart naar respectievelijk Antwerpen en Bree.

De toervaart van de Vlaamse Pleziervaart Federatie – VPF verzamelt haar leden in het Kempischdok van Antwerpen rond het clublokaal ’t Zwaantje en dit tijdens het Pinksterweekend van 17 tot 19 mei 2024.

De inschrijvingen zijn momenteel al ten einde maar kijklustigen kunnen zich steeds vergewissen van de gezellige sfeer die er heerst bij zulk event.

Het Kempisch Dok in Antwerpen is gelegen tussen het Kattendijkdok en Asiadok.

De 42ste Tourvaartreünie van VVW – Vlaamse Vereniging voor Watersport – wordt gehouden in Bree (Limburg) tijdens het Hemelvaartweekend van 8 tot 11 mei 2024.

Toervaren helpt de pleziervaarder om nieuwe vaargebieden te ontdekken en dit in het gezelschap van andere pleziervaarders. Soms gaat men over de grenzen heen…

OOSTENDE VOOR ANKER

Plan je bezoek aan het maritieme festival Oostende voor Anker dat doorgaat van 23 tot 26 mei 2024.

Het hele event – een mix van unieke schepen, muziekoptredens, animatie en alles wat de nautische wereld te bieden heeft – zorgde tijdens de vorige editie voor een indrukwekkende 200.000 bezoekers.

HAVENFEESTEN BLANKENBERGE

De Endlich een tweemastsloep uit Nieuwpoort was in 2023 een graag geziene gast maar moet voor dit jaar afhaken wegens gezondheidsredenen van de schipper © GJ

De folkloristische havenfeesten in Blankenberge gaan dit jaar door van 8 tot 13 mei 2024.

Aan de pontons in de jachthaven treft met een bonte verzameling van Old Gaffers, gaffelgetuigde klassieke schepen, die komen uit Frankrijk, Engeland, Nederland en België om reünie te houden in de pittoreske haven van Blankenberge. Tijdens de open steiger kan iedereen de ponton opwandelen en alle bezoekende schepen van nabij bekijken.

De gaffelschoener TS RUPEL zal wegens dringende herstellingen niet aanwezig zijn in Blankenberge en Oostende © GJ