Jonas Gerckens mist net podium in de race Les Sables – Horta – Les Sables 2019

Jonas Gerckens werd vierde in de race Les Sables – Horta – Les Sables 2019. De heen wedstrijd had hij gewonnen samen met co-schipper Benoit Hantzperg. In de retour wedstrijd was  Sophie Faguet  co-schipper in deze duo-race. Zij kwamen als vierde aan in Les Sables d’Olonne (Frankrijk) en legden de 1.270 mijl af in 5 dagen 03 uur 18 minuten en 07 seconden.

Foto: Jonas Gerckens en Sophie Faguet. (c) Delphine Simon.

Daarmee werden ze ook vierde in het algemeen klassement. Dit evenement is exclusief voorbehouden voor Class 40, dubbel en zonder assistentie. Dit was de 7e editie van de 2.540-mijl twee-fase race rally Les Sables d’Olonne naar Horta en terug.

 “We zijn tevreden met onze eerste gemengde duo-ervaring. De algemene beoordeling is ook zeer positief met een winnende eerste etappe en een top 5-finale. Het weerpatroon van het tweede etappe was te gunstig voor de krachtigere boten (-de meest recente, Jonas’ boot dateert uit 2011 en werd in januari 2018 gerenoveerd-). Dus daar konden we weinig tegen beginnen”, aldus Jonas Gerckens bij zijn aankomst in de Vendée.