Boot Düsseldorf breekt records, duiken en trendsporten grootste publiektrekkers

boot 2019 heeft een nieuw record gevestigd, met bijna 2.000 exposanten uit 73 landen en displays met een oppervlakte van 220.000 m². Bijna 250.000 watersportliefhebbers (boot 2018: 247.000 bezoekers) kwamen vanuit meer dan 100 landen naar Düsseldorf: duidelijke bevestiging van de positie van boot als leidend evenement overal ter wereld. Hun belangrijkste thuislanden – behalve Duitsland – zijn Nederland, België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Italië.

De exposanten en organisatoren van boot Düsseldorf 2019 waren enthousiast tijdens de negen dagen van het evenement. De beurs, die eindigde op zondag, meldt dat de zaken goed waren en dat contacten met watersportliefhebbers en vakbezoekers van over de hele wereld uitstekend waren.

Jürgen Tracht, directeur van de Duitse watersportindustrie (BVWW)  is heel positief: “De branche is buitengewoon optimistisch over het komende watersportseizoen”. Hij stelde vast dat er een trend is naar niet alleen grotere boten van meer dan 12 meter lang, maar ook zeer wendbare kleinere boten – zowel voor motorboten als voor zeiljachten. Hij wijst erop dat er ook een grote vraag is naar multihull-boten, een trend die heel duidelijk tot uiting kwam in Hal 15 die volledig aan deze meerrompboten gewijd was.

Boot Düsseldorf noteerde een verdere toename van de belangstelling voor het duiken en de trendsporten. 100.000 surfenthousiasten keken naar de sensationele surfdemonstraties op “THE WAVE”.  De bezoekers  herontdekken het plezier dat surfen te bieden heeft.  Stand-up peddelen, windsurfen, surfen of wakeboarden spraken tot de verbeelding.