Nautic en Seine, eerste najaarseditie uitgesteld nog voor het voet aan de grond kreeg

De nieuwe watersportbeurs ‘Nautic en Seine’ ter vervanging van de droge watersportbeurs aan Porte de Versailles in Parijs, die gepland was najaar 2024 is al meteen uitgesteld tot voorjaar 2025.

Tijdens een bestuursvergadering op 29 januari 2024 heeft de Fédération Française des Industries Nautiques (FIN) besloten om de 1e editie van Nautic en Seine, de nieuwe versie van de Parijse bootshow, uit te stellen. De FIN had een nieuwe formule met meerdere locaties op het oog. Het evenement zou plaats vinden van 15 tot 20 oktober 2024 aan de oevers van de Seine, in het nautische park op het Ile de Monsieur en in de Port Legrand in Boulogne Billancourt.  Pendeldiensten zouden de 2 locaties met elkaar verbinden, onder meer met een watertaxi over de Seine.

Het idee om de show in oktober te houden, direct na de shows van Cannes, La Rochelle en Southampton, gelijktijdig met de beurs in Barcelona, kon de exposanten maar matig bekoren. In februari 2025 worden meer details bekend gemaakt.