Nieuw elektronisch visueel noodsignaal

Daniamant lanceert de ODEO SOS, een geavanceerd elektronisch visueel noodsignaal (eVDS) dat voldoet aan de eisen van de US Coast Guard (USCG).

De ODEO SOS biedt een cruciale levenslijn in noodsituaties voor zeilers, maritieme professionals en buitensportliefhebbers dankzij zijn geavanceerde functies en betrouwbaarheid. Het apparaat, dat kan worden gebruikt als alternatief voor pyrotechnische flares in sommige landen, biedt een hoog intensiteitsstroboscooplamp met een internationaal erkend SOS-morsecode-signaal.

Door gebruik te maken van krachtige LED-verlichtingstechnologie, biedt de ODEO SOS een verbeterde zichtbaarheid via een indrukwekkend piekvermogen van 2500cd, waardoor noodsignalen gemakkelijk worden opgemerkt, zelfs in moeilijke omstandigheden en omgevingen met weinig zichtbaarheid. Het gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt voor gebruiksgemak, ontworpen met intuïtieve bedieningselementen in een ergonomisch ontwerp, zodat gebruikers noodsignalen snel en efficiënt kunnen activeren, zelfs in situaties met hoge druk en koude handschoenen aan. Het is gebouwd om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden van de mariene omgeving, waterdicht tot 5 meter en getest tot een diepte van 50 meter.

De ODEO SOS is nu verkrijgbaar bij geautoriseerde retailers. www.daniamant.com/products/odeo-sos.