Top 10 op WK 49er FX voor Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

Het WK in Lanzarote werd de start van het seizoen voor de 49er FX klasse. Vol vertrouwen ging het 49er FX team Isaura Maenhaut & Anouk Geurts van start na een aantal succesvolle stages op locatie. De tricky omstandigheden met variabele wind tussen 6-12 knopen zorgde tot aan de gold fleet voor enkele uitdagende races. 

Foto: © Sailing Energy – Isaura & Anouk

Ze gingen de gold fleet, de finale races met de top 25, als 10e in. Het team zette een aantal solide races neer maar moest jammer genoeg ook iets teveel hoge scores meetellen. 

Op de laatste dag, stond er naast de medalrace nog een laatste finale race op het programma. Met een 9e plek wisten ze zich te plaatsen voor de medalrace met de top tien. Ze sloten het WK af met een 5e plaats in de medalrace en eindigden 9e op het WK. De volledige resultaten van het WK kunnen hier teruggevonden worden. 

Foto: © Sailing Energy – Isaura & Anouk

Isaura & Anouk: “We zijn tevreden met een top 10 plaats, maar we merkten deze week dat er nog veel ruimte is voor verbetering waar we de komende maanden hard aan gaan werken richting de Olympische Spelen.”In de komende maanden volgen nog de Princess Sofia Trophy in Palma en het EK La Rochelle, ter voorbereiding op de Spelen.