Koolstofvezel (carbon) superboot van Mayla

Mayla, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogtechnologische jachten, onthult de high performance Mayla GT op Boot Düsseldorf 2024, wat voor een paradigmaverschuiving in de luxe sportbootsector moet zorgen.

De romp, ontwikkeld door het Zweedse ingenieursbureau Petestep, heeft een diepe V-monohull met dubbele dwarssteps en gepatenteerde Petestep® deflectoren voor optimale hydro- en aerodynamische prestaties.

De Mayla GT is volledig vervaardigd uit koolstofvezel prepreg en biedt een unieke combinatie van lichtheid, sterkte en stijfheid. De bouwkwaliteitsnormen, geïnspireerd door de auto-industrie, voldoen aan millimetertoleranties, vergelijkbaar met de normen voor raceauto’s.

Constructieberekeningen door het Nederlandse ingenieursbureau Solico zorgen ervoor dat de Mayla GT gebouwd is om veilig snelheden van 100 knopen te kunnen weerstaan.

De Mayla GTS variant, die gepresenteerd zal worden op boot Düsseldorf ’24, heeft twee Ilmor 6.2l V8 supercharged motoren, die elk 650pk leveren met een opmerkelijke gewicht/vermogen verhouding van 3,5 kg/pk. Alternatieve aandrijvingsopties zijn benzinemotoren tot 3100 pk, dieselmotoren tot 1700 pk en een hybride elektrische versie tot 2100 pk.

De Mayla GT is geschikt voor acht personen en heeft een luxe cabine met tweepersoonsbed, een toilet met aparte douche, luxe Alcantara stoelen, kledingkast, badmeubel, tv-schermen en een premium audiosysteem.

De open kuip is uitgerust met verschuifbare ligstoelen, schokabsorberende stuurstoelen, een bar, barbecue, opklapbare tafel en veel opbergruimte. Achteraan is er een ruime garage voor jetski’s met een elektrische spiegeldeur die omgebouwd kan worden tot een beach club platform. Een onderwater lichtsysteem en premium geluidssysteem zorgen ervoor dat de grote kuip voldoende entertainmentmogelijkheden biedt.

Dometic airconditioning en het Seakeeper Ride scheepsstandregelsysteem (een gyrostabilisator) zijn optioneel verkrijgbaar.

Technische specificaties (GTS – Ilmor 650):

Lengte: 44 ft (13,5m)

Breedte: 10 ft (3m)

Waterverplaatsing: 4,5t (ontwerpbelasting)

Topsnelheid: 70+ knopen

Kruissnelheid: 30+ knopen

Zoetwatertanks: 200 l inhoud, compact 22 l warmwatersysteem

Meer informatie, zie www.mayla-yacht.com.