Aqua Rolls – 15 meter privé ressort

Aqua-Rolls ‘ Centurion’ is één in haar soort; een eigen privé ressort op zee. Bij dit Vripack ontwerp gaat het om luxe en comfort met een girostabilisator, een dubbele airconditioning en eigen drinkwatervoorziening.

De Aqua-Rolls ‘Centurion’ is gebouwd met een hightech carbon fiber romp. Haar ‘sandwich’ constructie van 10 mm koolstofvezel, 15 mm balsahout en 6 mm koolstofvezel zorgt voor een buitengewoon stevige romp met een soepele en tevens krachtige besturing.

Door de girostabilisator wordt het effecten van de zijdelingse golven geneutraliseerd. Dit zorgt voor een optimaal comfort bij het besturen van de Aqua-Rolls. Door de stabilisator zal het schip niet gaan slingeren bij golven tot 3,5 meter hoog. Comfort en veiligheid gaan hand in hand en daarom is het grootste deel van de technische installatie dubbel geïnstalleerd. Voor het geval er iets uitvalt, neemt de back-up het onmiddellijk over.

De hydraulische loopbrug is speciaal ontworpen voor de Aqua-Rolls ‘Centurion’. Deze speciale loopbrug heeft een dubbelde functie als hydraulische kraan met een laadcapaciteit van meer dan 1.000 kg. Hierdoor is deze loopbrug in staat om een RIB in en uit het water te tillen.

In het voorste gedeelte van het schip bevinden zich twee slaapplaatsen, samen met een badkamer, grote opbergruimtes en een ingebouwde kledingkast. Onderin het middenschip bevindt zich het gastenverblijf waar tevens voldoende ruimte is voor twee slaapplaatsen.

 

De ruime zithoek biedt genoeg ruimte voor 6 personen. Aan de stuurboordzijde van de Aqua-Rolls bevindt zich een goed uitgeruste L-vormige keuken met Corian keukenblad. De mahoniehouten kasten samen met de teakhouten vloer en het roestvrij stalen hang en sluitwerk geven het interieur van dit stijlvolle schip een chique en eigentijdse uitstraling.

 Technische specificaties:

Lengte : 14,50 m (48 ft)

Breedte : 3,80 m (12 ft)

Diepgang : 0,90 m (3 ft)

Inhoud brandstoftank : 2 x 300 liter

Inhoud watertank : 300 liter

Afvalwater : 200 liter

Maximum snelheid : 20 knopen

Materiaal : Carbon sandwich

Romptype : Deep-V

Ontwerper : Vripack

Naval architect : Vripack

Structural engineer : Vripack

Bouwer : Primeur Maritiem BV