Alles is goed in mijn wereld…

… nu ik er helemaal rond gevaren ben.

Boek over een wereldreis:
Auteur: Erik Kiekens
ISBN 9789464943115
450 pagina’s
Uitgeverij NFP BV, Assenede
Prijs: EUR 27.95

Mei 2017 vertrok Erik Kiekens met zijn zeilboot ‘Le Grand Bleu’ vanuit Griekenland voor een wereldreis die verschillende jaren zal duren.

Erik heeft al vele jaren zeilervaring en weet dat veiligheid erg belangrijk is op zo’n reis. Nancy is de vriending van Erik en is niet aan haar proefstuk voor wat betreft het verkennen van de wereld. Wouter, de zoon van Erik, gaat ook mee en wil zijn passie als STCW master verder ontplooien. Karina, de zus van Erik, zorgt ervoor dat er gezond wordt gegeten onderweg.

DR NO is een sportieve zeilboot Dufour 45 Classic van het bouwjaar 1999. De motor is een 55 PK diesel met eeen dieseltank van 200 liter. Er is ook een drinkwatertank van 400 liter aan boord. Het schip meet 13.50 m lang met 2.30 m diepgang.

Over de auteur:
Erik Kiekens (geb. 1959) is zelfstandig chemicus en werkt vooral aan projecten rond circulaire chemie en klimaat. Hij leerde tijdens zijn studententijd zeilen en kocht een eerste boot in 1986. Inmiddels heeft hij zowat 40 jaar zeilervaring. In 2017 vertrok hij met zijn boot Dr NO voor een reis rond de wereld.
Tegen de achtergrond van een meeslepend reisverhaal onderzoekt hij in dit boek welke factoren hem decennialang tegengehouden hebben om zijn droom te verwezenlijken, en waarom hij uiteindelijk toch de stap kon zetten. Hij ontdekt hoe dit avontuur zijn kijk op zichzelf, de liefde en de wereld definitief verandert.

Een uittreksel:
Om 14.15 uur bel ik naar Jeroen om aan te kondigen dat het niet meer gaat, dat ik een medisch noodgeval heb en dat ik vrije toegang nodig heb tot Port Berenice. Mijn stem trilt. Man, wat is het moeilijk om hulp te vragen. Ik stuur een e-mail naar de instanties die mij opvolgen, met de ferme boodschap ‘I hereby declare medical emergency’, en dat ik koers zet naar Port Berenice, en dat ik daar morgenochtend rond 6 uur plaatselijke tijd zal aankomen. Ik bel ook naar Nancy, mijn stem klinkt te zwak, ze verstaat mij niet, ik kan mijn tranen niet meer bedwingen. Ik weet dat ze zich zorgen zal maken. Het spijt me dat ik haar dit aandoe.

Dat en nog veel meer verhalen zijn te lezen in het boek dat zopas is verschenen. Bestellen van het boek: Alles is goed in mijn wereld – Sailing Le Grand Bleu | Alles is goed in mijn wereld https://www.sailinglegrandbleu.com/product/alles-is-goed-in-mijn-wereld/