Folklore en visserij kleuren Oostende voor Anker 2016

Oostende voor Anker verzamelt van 26 tot 29 mei 2016 over de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen.

Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium. Maar ook voor iedereen, inclusief jonge gezinnen die hun nautische DNA willen laten prikkelen. Je duikt onder in de wereld vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd doorstaan hebben.

Knipoog

Ook het thema ‘folklore in de visserij’, is een knipoog naar onze geschiedenis. Veel Oostendenaars hebben naast een immense affectie voor de zee, nog altijd vissersbloed in de aders. Het wordt een Oostends stofpotje van folklore, muziek en tentoonstelling van hoe de visserij ervaren werd 100 jaar geleden.

Ontdek het vakmanschap van de bouwers en restaurateurs van die oude schepen, luister naar de verhalen van jonge en oude bemanningen, snuif de geur van de authenticiteit en de zilte zee op. Laat je meevoeren in het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die het verschil maken van Oostende voor Anker met andere groter maritieme feesten.

Het epicentrum zal je vinden op het Prins Boudewijnpleintje waar je een heus ambachtendorp vindt, in de schaduw van de Peperbusse, een relikwie van het Oud Oostende .

Tijdens Oostende voor Anker zal je de grootste verzameling van schepen, boten en vaartuigen die de geschiedenis van de scheepvaart levend houden zien, kan je bezoek en natuurlijk ook varen om één van de windjammers die dagelijks op zee gaan.

Programma: www.oostendevooranker.be