C46, nieuwe generatie in de C-line van Bavaria

Met de nieuwe Bavaria C46 presenteerde de werf de volgende generatie van de C-LINE op het 2023 Yachting Festival in Cannes. Ook in Southampton en Genua wordt het nieuwe jacht voorgesteld.

Of het nu ontspannen en veilig zeilen is met een kleine bemanning, single-handed zeilen of cruisen met een grote bemanning met sportieve ambities, de Bavaria C46 biedt alle nodige opties voor een maximum aan zeilplezier met zes optionele lierposities, met 115 m² zeiloppervlak aan de wind en verdere opties voor Gennaker en Code0.

Naast de conventionele sport- en rolmast met handmatige lieren voor actief zeilen, zijn een elektrisch rolsysteem voor het grootzeil en elektrische lieren voor het trimmen van de voorzeilen nu voor het eerst optioneel verkrijgbaar. Krachtige lithiumaccu’s leveren de benodigde energie voor het rolsysteem en andere verbruikers aan boord, ook in combinatie met verwijderbare zonnepanelen op de bimini voor extra stroomopwekking.

Een verscheidenheid aan indelingen, ook benedendeks, biedt de grootst mogelijke individualisering, of het nu voor gezellig kustzeilen is met een grote bemanning of voor lange reizen met een kleine bemanning of familie.

De nieuwe Bavaria C46 is genomineerd door de internationale jury van de European Yacht of the Year Award. Die wordt in januari 2024 bekendgemaakt op de bootshow in Düsseldorf, waar de nieuwe Bavaria C46 ook aanwezig zal zijn.