ZEN 50 catamarans krijgen vleugelzeilen van Oceanwings

AYRO, de Franse industriële start-up gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van aandrijfsystemen voor de maritieme transport- en jachtsector, zal ZEN Yachts voorzien van de Oceanwings vleugelzeilen. De ZEN 50 catamaran wordt het eerste serie-productiejacht ooit uitgerust met deze technologie. ZEN staat voor Zero Emission Nautic en inderdaad, de ‘zonnewind’ catamaran ZEN 50 krijgt een onbeperkte actieradius zonder ook maar een druppel fossiele brandstof te gebruiken.

De catamarans worden volledig gebouwd in koolstofvezel composiet en naast de vleugelzeilen uitgerust met krachtige elektromotoren, een 160 kWh Li-Ion accu, 17,7 kWp aan zonnepanelen. Het innovatieve Oceanwings 32 systeem is volledig geautomatiseerd. Zodoende zijn de ZEN 50 jachten in staat om 24 uur per dag, 7 dagen per week te varen met een continue kruissnelheid tussen de 6 en 10 knopen, uitsluitend vertrouwend op natuurlijke energiebronnen, zon & wind.

Over ZEN Yachts

Zero Emission Nautic Ltd. ontwerpt en bouwt high-tech en radicaal respectvolle jachten, die een oneindige actieradius bij hoge snelheid en echte nuluitstoot bieden. Met de ZEN50, het eerste model dat momenteel in productie is in Europa, wordt het beste van twee werelden gecombineerd in één boot: de sensaties en pure extase van zeilen met de wind, met het gemak en comfort van elektrische aandrijving. Deze unieke combinatie vertegenwoordigt de kwintessens van emissievrij zeilen zonder fossiele brandstoffen aan boord en zonder grenzen.

Meer informatie: https://www.zenyachts.com/

AYRO, een leider in decarbonisatie van maritiem transport, is een Franse industriële start-up die Oceanwings ontwerpt, produceert en verkoopt, stijve vleugels ontworpen voor installatie op vrachtschepen en jachten, die helpen de CO2-uitstoot te verminderen door het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Meer informatie: https://ayro.fr/