Nieuwe krachtige elektrische buitenboordmotoren in de Avator-serie van Mercury Marine

Mercury Marinepresenteert in de serie Avator elektrische buitenboordmotoren recent de 20e en 35e. Deze nieuwe modellen sluiten aan bij de eerder geïntroduceerde (en bekroonde) Avator 7.5e buitenboordmotor. En daar blijft het niet bij, Mercury heeft nog twee elektrische buitenboordmotoren in de pijplijn, waardoor de Avator portfolio vijf types zal omvatten.

De 20e en 35e hebben veel van dezelfde innovatieve voorzieningen als de 7.5e, waaronder de eerste transversale flux motortechnologie in de branche, een levendig intuïtief kleurenscherm en een hendel voor de stuurknuppel. De nieuwe modellen bieden meer vermogen en de mogelijkheid om meerdere Avator accu’s aan te sluiten om het bereik en gebruikstijd te vergroten, plus volledige toegang tot de Mercury Marine app met de geïntegreerde SmartCraft Connect module.

De Avator 20e en 35e buitenboordmotoren genereren respectievelijk 2000 W en 3500 W vermogen aan de schroefas. De 20e kan een vergelijkbare acceleratie leveren als een 5 pk FourStroke buitenboordmotor, terwijl de 35e een acceleratie genereert die vergelijkbaar is met een Mercury 9,9 pk FourStroke buitenboordmotor. Beide worden aangeboden met stuurknuppel of afstandsbediening.

Accu’s en laders

De Avator 20e en 35e 2300 Wh lithium-ion accu is ontwikkeld in samenwerking met Mastervolt van de Navico Group en exclusief ontworpen voor maritieme toepassingen. Het is een veilige, betrouwbare energiebron die getest is op vallen en IP67 rating heeft voor waterdichtheid.

Booteigenaars kunnen ervoor kiezen om rechtstreeks op één 2300 Wh accu aan te sluiten voor optimale eenvoud en draagbaarheid, of om hun bereik en looptijd te vergroten door een Avator Power Center toe te voegen en maximaal vier accu’s aan te sluiten. Het Power Center dient als centraal punt voor de stroomkabel aansluitingen, zodat de boot netjes en overzichtelijk kan worden geïnstalleerd. De voedingskabel kan snel en eenvoudig op de accu worden aangesloten met de gereedschapsloze connector met draaislot.

Slimme Avator laders houden continu de spanning en stroom bij om een veilige, effectieve lading te leveren en kunnen de accu uitschakelen om deze te beschermen als er een probleem is. De Avator lader van 230 W kan een volledig lege accu van 2300 Wh in ongeveer 10 uur opladen. Een snellere 520 W lader is verkrijgbaar en deze kan de laadtijd met meer dan 50% verkorten.

Meer informatie: mercurymarine.com