Nieuwe Hanse 410 met optionele elektrische aandrijving

Met de nieuwe Hanse 410 lanceert Hanse nu het derde model in zijn nieuwe serie, die innovatief design combineert met snel cruisen en gemakkelijk varen. De Hanse 410 viert zijn wereldpremière op het Yachting Festival van Cannes (12-17 september 2023).

De nieuwe Hanse 410 is het nieuwste resultaat van Hanse’s samenwerking met de jachtontwerpers van Berret- Racoupeau. Haar geoptimaliseerde rompontwerp met knikspanten aan de boeg en achtersteven zorgt voor een slanke waterlijn en daarmee voor de goede prestaties en gemak tijdens het zeilen.

Comfort en stijl domineren het interieur van het jacht. Met zijn verscheidenheid aan opties kan de nieuwe Hanse 410 worden aangepast aan bijna alle dromen en behoeften van de eigenaar.

Voor het eerst biedt de Hanse 410 optionele elektrische aandrijving met een bereik tot 55 zeemijl. Dit betekent dat zelfs zonder wind de meeste bestemmingen kunnen worden bereikt op een klimaatvriendelijke manier.

Highlights

Romp: Het hydrodynamische ontwerp met een slanke waterlijn zorgt voor een hoge rompsnelheid. De knikspanten voor en achter zorgen voor een brede romp voor maximale binnenruimte. De golfbrekende reverse boeg zorgt ervoor dat het jacht minder overhelt bij harde wind, terwijl de uitgesproken knik op de boeg het voordek zo droog mogelijk houdt.

Dek: Het goed ontworpen roer geeft volledige controle over de Hanse 410 in elke situatie. Alle informatie komt hier samen en alle lijnen en lieren kunnen vanaf hier worden bediend. De secundaire lier is gemonteerd op een optimale werkhoogte op het luikhoofd voor perfect trimmen van de voorzeilen.

Als optie biedt de Hanse 410 een gemakkelijk te openen opbergruimte voor een reddingsvlot, centraal gelegen in de kuip direct achter de stuurinrichting. Het is perfect toegankelijk en biedt voldoende ruimte voor standaard reddingsvlotten.

De cockpit is de grootste in deze klasse, met twee tafels die optioneel neergelaten kunnen worden om grote loungeruimtes te creëren. Een optionele natte bar aan de achtersteven met BBQ en spoelbak met mengkraan maximaliseert de luxueuze, ontspannen levensstijl en het comfort zonder de royale cockpitruimte te beperken. En in gesloten toestand biedt het ook nog een zitmogelijkheid.

Tuigage: De hoge en sportieve tuigage van de Hanse 410 met royale zeiloppervlakten van 92 m2 aan de wind en 179 m2 op ruime en benedenwinds koersen onderstreept het prestatiepotentieel van de Hanse 410. De standaard boegspriet met zijn geïntegreerde ankerarm dient als een voorste bevestigingspunt voor voorzeil en gennaker. Optionele elektrische lieren zijn net zo goed een deel uit van de Hanse-typische eenvoudige bediening als de verplichte zelfkerende fok. Bovendien kan de Hanse 410 worden uitgerust met een 105% fok en een code zero. Als bijzonder milieuvriendelijke optie zijn de hoogwaardige SPS Sustainable Performance Sails van Elvstrøm beschikbaar, die voornamelijk zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Interieur: De intelligente indeling met 10 te openen luiken en tot 10 te openen ramen en patrijspoorten zorgt voor maximale lichtinval en ventilatie benedendeks. 18 mogelijke lay-outcombinaties bieden klanten alle mogelijkheden om hun Hanse 410 te configureren volgens hun persoonlijke behoeften. Met de grootste eigenaarshut in zijn klasse inclusief eigen badkamer of met kaptafel en zitplaatsen of veel kastruimte, met twee comfortabele achterhutten of een ruime achterkajuit en een grote bergruimte opbergruimte kan het jacht naar wens worden ingericht. De ruime salon biedt plaats voor een gezellig samenzijn van maximaal tien personen aan de grote tafel. Daarnaast laat de royale L-pantry niets te wensen over. En in de twee-cabine indeling biedt de nieuwe Hanse 410 de grootst mogelijke koelkast capaciteit in haar klasse. Een ander optioneel hoogtepunt is het volledig uitgeruste navigatiestation. De uitgebreide uitrustingslijst wordt gecompleteerd door het Flagship pakket, dat exclusieve stoffen en materialen, handgrepen bekleed met fijn leder, extra opbergruimte en een neerklapbare rugleuning in de salon omvat.

Adviesprijs (basisversie): 251.900 EUR (excl. BTW)