Introductie tender Cooper 34

Aan de Loosdrechtse Plassen werd het nieuwste ontwerp van de Nederlandse werf Cooperyacht geïntroduceerd, de Cooper34. Deze opvolger van de populaire Cooper1000 is een ‘multiday cruiser’, ideaal voor de langere tochten met alle comfort aan boord.

De vormen van de nieuwe romp zijn nog steeds onmiskenbaar een Cooper ontwerp, hoewel dit model over de lengte iets meer taps toeloopt en de zeeg wat is verhoogd. Het aangepaste onderwaterschip heeft de vaareigenschappen van dit type verder verbeterd en de nieuwe dek indeling geeft veel buitenruimte op het voor- en achterdek.

Ook het interieur van de Cooper34 is volledig vernieuwd. Het heeft een fris en eigentijds ontwerp gekregen en is voorzien van een tweepersoonsbed, keukentje, douche en toilet. Benedendeks is alles comfortabel ingedeeld en hoogwaardig afgewerkt, ideaal voor een langer verblijf aan boord.

Ook op technologisch vlak zijn er veranderingen aan boord. Het meest opvallend op deze eerste Cooper34 is het systeem CZone. Dit systeem maakt de boot compleet digitaal en geeft optimale controle over alle elektronische systemen aan boord, zodat bijvoorbeeld alle verlichting en zelfs het anker nu eenvoudig vanaf een mobiele telefoon kunnen worden bediend.

Sinds de oprichting van Cooperyacht in 2009 zijn er zo’n 600 boten verkocht. De laatste jaren vinden steeds meer Coopers de weg naar het buitenland en met de Cooper34 speelt Cooperyacht in op deze groei.

Het nieuwe tien-meter model is volledig gebouwd voor zout water, dus naast de Nederlandse meren en rivieren behoren ook de Scandinavische en Mediterrane wateren tot het vaargebied van dit grootste model van de werf.

Specificaties

Lengte (LOA) 10,30 meter
Breedte 2,90 meter
Diepgang (full load) 0,75 meter
Displacement (half load) 3.600 kg
Brandstoftank 250 liter
Watertank 150 liter
Motor Yanmar 250 pk
Max snelheid 56 km/uur