YOT, nieuw merk motorcatamarans

De Catana Group die met de cruising catamarans onder de merknamen Catana en Bali welbekend is bij zeilers, waagt zich nu ook op de markt van de motorcatamarans. Daarvoor werd een nieuw merk gecreëerd, YOT power catamarans.

Het project begon in 2020 met een eenvoudig idee: het ontwerpen en aanbieden van innovatieve power catamarans die effectief aan de verwachtingen voldoen.

De motorboten in het Bali-gamma zijn nog steeds geïnspireerd op het zeilgamma en behouden sporen van een zeilbootontwerp.  De benadering van powerboats is daarom volledig heroverwogen, opnieuw gericht op het gebruik en de trends in powerboating, een sector die zeer specifieke kenmerken heeft op het gebied van navigatie, gebruik, ontwerp en codes.

Het concept concentreerde zich ook op de wens om iets anders aan te bieden, gebaseerd op de aanwezigheid en expertise van de groep als pure speler op de catamaranmarkt.

Vanaf het allereerste begin van het project was de ambitie duidelijk: een reeks hoogwaardige motorcatamarans produceren, met een goed doordacht ontwerp en comfort, een wendbaar en krachtig zeegangsgedrag, een goede actieradius, een redelijk brandstofverbruik en de mogelijkheid om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

Een eigen merk en divisie

Voor dit nieuwe segment heeft Catana Group zijn knowhow en meer dan 40 jaar ervaring in catamaranontwerp en innovatie gecombineerd met een team en dienstverleners die gespecialiseerd zijn in motorboten. Binnen de groep is een speciale afdeling gecreëerd, van ontwerp en studie, via productie, tot verkoop, marketing en branding.

Het is ontworpen om aan elke behoefte te voldoen, van dagtochten tot cruises, voor stellen, sportieve tochten, feesten, bijeenkomsten met vrienden en ook romantische weekenden.

YOT heeft een modern en trendy ontwerp in overeenstemming met de nieuwe verwachtingen van onze tijd en biedt boten die comfortabel, stabiel en veilig zijn. Zeewaardig, wendbaar en krachtig, hun dubbelwandige ontwerp zorgt voor uitstekende prestaties en een soepele doorvaart op zee. Bij YOT gaat het om meer ruimte aan boord, meer leefruimte voor maximale zelfredzaamheid aan boord. Elke vierkante centimeter is geoptimaliseerd, doordacht en heroverwogen om royale, functionele ruimtes te creëren die een plezier zijn om in te wonen.

De eerste YOT 36 unit zal in september 2023 worden gepresenteerd op het Yachting Festival van Cannes dit jaar.