Moderne 42 voet ‘runabout’

Het jonge Keizer Yachts introduceert deze zomer een nieuw motorjacht van 42 voet. Het concept is bedacht door Siep Keizer, het ontwerp is van Vripack / Keizer Yachts en het schip wordt op eigen specificatie gebouwd bij Bavaria Yachtbau in Duitsland. Met inmiddels vier verkochte schepen maakt het nieuwe merk een succesvolle start en worden de eerste schepen dit jaar te water gelaten.

“Ons doel was een modern en snel varend open motorjacht te ontwikkelen met veel interieurruimte tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Na een carrière in de jachtmakelaardij zag ik ruimte voor een mooi gelijnd motorjacht van rond de 13 meter met een volledig open kuip en een volwassen interieur . Bij de ontwikkeling van de Keizer 42 hebben we goed gekeken naar de wensen van de moderne watersporter. Een nieuw schip zoals de Keizer 42 moet een indruk maken op het water door een fraai lijnenspel. Daarbij mag de functionaliteit niet uit het oog worden verloren. Het interieur, met een stahoogte van rond de 1.90, heeft daarom veel aandacht gehad en is ontwikkeld als een hotelstudio. Het biedt ruimte voor vier personen met een natte cel met toilet en douche cabine met stahoogte.
De cabrio kap kan boven op het windscherm worden opgeborgen waardoor deze zeer praktisch in gebruik is. ”, aldus Siep Keizer.

Dealernetwerk

Keizer Yachts is gevestigd in Dronten en is opgericht door Jos Brehler en Siep Keizer. Het nieuwe Nederlandse bedrijf verkoopt de Keizer 42 via een dealernetwerk. Op dit moment zijn vijf dealers en twee service-points aangesteld in Europa. De ambitie is dit dealernetwerk snel uit te breiden. Jos Brehler is een ervaren ondernemer. Wij zijn vanuit een sterke passie voor de watersport met dit bedrijf gestart. We hebben de keuze gemaakt om de verkoop en productie vanaf het begin in handen te geven van specialisten. Bij het ontwerp en de engineering van het jacht hebben we samenwerking gezocht met het gespecialiseerde Vripack in Sneek. Zij hebben bijgedragen aan ons doel om een mooi gelijnd jacht te ontwikkelen met uitstekende vaareigenschappen, een optimale ergonomie en een doordacht interieur met veel volume”.

De Keizer 42 is afgeleid van de klassieke runabout. Een open en snel varend, klassiek gelijnd, motorjacht. Romp en deck worden gebouwd in polyester op basis van vacuuminjectie. Standaard wordt het jacht voorzien van twee Volvo Penta of Mercruiser motoren. Optioneel kan worden gekozen voor twee Volvo D6 400 motoren waarmee een topsnelheid van circa 40 knopen kan worden behaald.

Meer informatie www.keizeryachts.com