METSTRADE 2022

– RAI Amsterdam 15-16-17 nov 2022 –

METSTRADE heeft 48 producten uit een totaal veld van 104 inzendingen verspreid over 14 landen genomineerd om deel te nemen aan de laatste beoordelingsrondes voor de 31e editie van de DAME Design Award 2022.

Dit jaar was een welkome volledige terugkeer van een internationale jury van toonaangevende design- en gebruikersexperts naar de speciaal voor de DAME Design Award gecreëerde beoordelingsruimte in RAI Amsterdam. Na een gedetailleerd onderzoek voorafgaand aan het bezoek van de ingediende toegangsinformatie, kwamen de acht leden van de jury, voorgezeten door de beroemde jachtontwerper Andre Hoek, bijeen om twee zeer intensieve hands-on dagen door te brengen om producten in detail te bekijken. Na veel discussie zijn de voordrachten voor de eindbeoordeling tot stand gekomen.

Het is uit deze lijst van 48 nominaties (klik hier) dat de winnaars uit zeven categorieën en de ultieme onderscheiding van de 31e verjaardag van de DAME Design Award-winnaar zullen voortkomen. De jury zal ook haar eerste discretionaire winnaar van de Environmental Design Award aanwijzen.

Alle genomineerden en winnaars worden in het zonnetje gezet tijdens de METSTRADE 2022 Breakfast Briefing in het RAI Amsterdam Convention Centre op 15 november, met een keynote speech van Cory Combs, visionair van elektrische vliegtuigen.

Alle door DAME genomineerde producten zullen te zien zijn op een speciale display op METSTRADE in het hart van de show in het Elicium (hal 13). Daarnaast organiseert het METSTRADE Theater dagelijkse discussiepanels uit de categorie van de DAME Design Award en regelrechte winnaars van dit jaar.

foto © Georges Janssens