Jonas Gerckens haalt Volvo aan boord

Het zag er even spannend uit voor oceaanzeiler Jonas Gerckens, zou hij de start van het zeilseizoen 2016 halen? Bijna was hij gedwongen om langs de zijlijn toe te kijken, maar in extremis is hij er in geslaagd een nieuwe boot te verwerven, een Pogo3 (Bel 882) gebouwd in 2015 en volledig op performantie gericht. Een onstuimig jacht dat Jonas in de hand moet houden met het oog op de podia in de solowedstrijden waarin hij aantreedt.

Een van de objectieven van het seizoen wordt de  ‘les Sables – Azoren – les Sables’. Daar naast heeft hij zijn zinnen gezet op het podium in het Franse kampioenschap Oceaanzeilen, de zogenaamde ‘Course au Large’ en op een toppositie op de wereldranglijst van de Classe Mini.

Volvo aan boord

Volvo wordt de voornaamste sponsor van Jonas Gerckens voor seizoen 2016.  De autobouwer heeft zich in België lang op de vlakte gehouden wat de zeilsport betreft, dit in tegenstelling tot de hoofdzetel die voluit gaat voor een nieuwe editie van de Volvo Ocean Race. Maar nu komt daar dus verandering in. In samenspraak met de FFYB (het Franstalige Yachtingverbond) wordt een ondersteuningsprogramma uitgewerkt gericht op jongeren met een passie voor zeilen.

Verder kan Joans Gerckens rekenen op meerdere materiaalsponsors en partners waaronder Eloy Water, Veolia, Faradion en ook nog Netwerk. Die maakten het mogelijk om een stevig oefen- en wedstrijdprogramma uit te bouwen voor 2016.

Programma

09 april – Lorient Bretagne Sud Mini – 150 mijl (double handed)

30 april – Pornichet Select – 300 mijl (single handed)

24 mei – Mini en Mai – 500 milles (single handed)

09 juni – Trophée MAP – 200 mijl (single handed)

19 juni – Mini Fastnet – 600 mijl (double handed)

24 juli – Les Sables-les Acores-les Sables – 2 600 mijl (single handed)

03 september – Duo Concarneau – 120 mijl (double handed)