Snelle start voor laatste etappe Alicante – Genua van The Ocean Race Europe

 De derde en laatste etappe van The Ocean Race Europe ging zondag 13 juni 2021 van startg vanuit Alicante. De 12 internationale boten die negen landen vertegenwoordigen, zijn begonnen aan hun race in de Middellandse Zee, richting Genua.

De vloot van The Ocean Race Europe arriveerde op woensdag 9 juni na een tweede driedaagse etappe vanuit Cascais, Portugal. De eerste etappe was vertrokken vanuit Lorient.

In tegenstelling tot de stevige windomstandigheden waarmee de bemanningen tijdens de eerste twee etappes te maken hadden, verwachten de voorspellingen lichte wind over de 600 zeemijl (1.100 kilometer) die Alicante van Genua scheiden.

De deelnemers in het klassement van de VO65 en de IMOCA ontlopen mekaar met amper een paar punten  bij het verlaten van Alicante.

In de VO65-klasse staan ​​Mirpuri Foundation Racing Team (POR) en AkzoNobel Ocean Racing (NED) gelijk met 11 punten, terwijl Sailing Poland (POL) slechts één punt achter staat.

In IMOCA is de rangschikking nog nauwer,  de drie leidende teams staan gelijk. LinkedOut (FRA), Offshore Team Duitsland (GER) en 11th Hour Racing Team (VS) hebben allemaal 9 punten.

© Sailing Energy / The Ocean Race

Foto: Start van de derde etappe van The Ocean Race Europe, van Alicante, Spanje, naar Genua, Italië.

The Ocean Race Europe – Stand bij de start van de derde etappe

IMOCA

1.LinkedOut — 9 points

2.Offshore Team Germany — 9 points

3.11th Hour Racing Team — 9 points

4.CORUM L’Épargne — 6 points

5.Bureau Vallée — 3 points

VO65

1.Mirpuri Foundation Racing Team — 11 points

2.AkzoNobel Ocean Racing — 11 points

3.Sailing Poland — 10 points

4.The Austrian Ocean Race Project — 9 points

5.Team Childhood I — 8 points

6.AmberSail-2 — 7 points

7.Viva México — 5 points