Paris Nautic, innovatie als duurzaam alternatief

Extreme avonturier Mike Horn opent op zaterdag 3 december om 10.00 uur de deuren van de 61ste editie van de Paris Nautic.
Dit jaar worden bijna 170.000 bezoekers verwacht om kennis te maken met de 650 aanwezige exposanten. De 61e editie van Nautic duurt negen dagen, met een preview-avond exclusief gereserveerd voor exposanten en hun gasten en een slotavond, op zaterdag 10 december, voor een feestelijke nautische nacht die voor iedereen toegankelijk is.

“We zijn erg blij dat Mike Horn heeft toegezegd deze editie te openen. Deze avonturier, liefhebber van extreme sporten, polyglot en globetrotter, belichaamt veel van onze nautische waarden en weet, net als andere grote namen van hun tijd, innovatie te combineren en zichzelf te overtreffen”, vat Alain Pichavant, commissaris-generaal van Nautical, samen.

Verspreid over twee zalen aan de Porte de Versailles, zullen zeilboten naast motorboten, boardsporten, uitrustingen, maar ook toeristische diensten, de zwembad- en spa-sector aanwezig zijn. Uiteraard zullen veel nieuwe producten langs de gangpaden van de show staan, waarvan sommige alternatieve energieoplossingen en producten met geringe milieu impact. Innovatie ten dienste van duurzaam is het thema dat de organisatie voor deze editie naar voor schuift.

Foto: Georges Janssens