RS Marine Group

Na voortdurende expansie en samenwerkingen met bedrijven die haar kernethos aanvullen, heeft RS Sailing officieel een nieuwe overkoepelende identiteit aangekondigd: RS Marine Group.

De bedrijven binnen het portfolio van RS Marine Group zijn onder meer RS ​​Sailing, RS Electric Boats, Cheetah Marine en het geheel nieuwe Ocean Play (dat Picos en meer gaat maken met Jo Richards).

Elk van de bedrijven behoudt zijn individuele identiteit, terwijl functies zoals financiën, marketing, design en bedrijfsgroei worden gedeeld. Gemeenschappelijke drijfveren zoals duurzaamheid zullen naar voren komen naarmate de groep uitbreidt en haar aanzienlijk uitgebreide netwerkbasis gebruikt”, zegt Jon Partridge, CEO – Commercial van RS Marine Group.

Alle huidige verkoop- en productielocaties van RS Marine Group blijven bestaan.

In 2014 bedroeg de omzet van RS Sailing GBP 5 miljoen. In 2023 wordt voorspeld dat de totale omzet van de groep GBP 25 miljoen zal bedragen en het doel is om dit de komende vijf jaar aanzienlijk te laten groeien.

Alex Newton-Southon, CEO van de RS Marine Group – Technical, is ingenomen met de voordelen die de nieuwe groep biedt aan alle merken/bedrijven die momenteel actief zijn in zijn gebied.

De voordelen zijn buitengewoon“, zegt hij. “We hebben technische expertise in zo’n breed scala aan producten; stel je het inzicht voor dat we kunnen krijgen door onze ervaring en ideeën te delen. De voordelen van samenwerking zijn eindeloos terwijl we streven naar innovatieve, duurzame, toegankelijke ambachten voor onze klanten.


  • RS Sailing staat internationaal bekend om het produceren van duurzame, bekroonde en leuke zeilboten.
  • RS Electric Boats werkt aan het verminderen van de uitstoot van achtervolgingsboten. De Pulse 63 is 100% elektrisch, maakt gebruik van emissievrije voortstuwing en is gemaakt van duurzame materialen.
  • Cheetah Marine en RS Electric Boats sloegen in 2022 de handen in elkaar om een ​​nieuwe generatie elektrische werkboten te ontwikkelen. De bedrijven werken samen om de evolutie van betrouwbare elektrische boten voor commercieel en recreatief gebruik te versnellen.
  • Ocean Play is een samenwerking tussen RS Marine Group en Jo Richards om Picos, Bugs, Bahias en Vagos te produceren. Ocean Play produceert niet alleen volgens het oorspronkelijke ontwerp van Richards, maar biedt ook wereldwijde klantenservice voor alle vier de boten.