Elektrische botenbouwer Magonis presenteert oplaadboei en -zonneluifel 

Magonis, de Spaanse botenbouwer van elektrische boten, maakt zijn debuut op Boot Düsseldorf (21-29 januari 2023). Op de stand staan niet alleen twee exemplaren van de Wave e-550 in de speciale kleuren grijs titanium en een wit, beide aangedreven door het 30 kW MAG Power elektrische aandrijfsysteem, maar ook twee innovaties: de MAGBuoy, een oplaadboei voor elektrische boten  en een speciale zonneluifel met geïntegreede zonnepanelen.

Wave e-550 voor dagtochtjes

De Magonis Wave e-550 biedt met zijn 5,50 meter lengte (4,96 meter op de waterlijn) en 1,98 meter breedte alle comfort voor een plezierige dagtocht.

De bowrider lay-out biedt een boeggedeelte dat kan worden omgevormd van een gezellige dinette tot een bruikbaar zonnedek, terwijl in de cockpit de comfortabele stoelen en het beschermende windscherm een comfortabele en veilige navigatie garanderen. 

De MAGBuoy: overal opladen

Magonis heeft de allereerste laadboei ontwikkeld: de MAGBuoy. Deze is intern ontwikkeld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam in Figueres en is compatibel met alle bootmerken. MagBuoy maakt opladen toegankelijk voor boten overal, en brengt de infrastructuur van boten dichter bij die van de auto-industrie.

De MAGBuoy is uitgerust met een ingebouwde batterij en ontvangt energie van een onderzeese kabel die de boei verbindt met het elektriciteitsnet van de stad. Om op te laden hoeven gebruikers alleen maar aan te meren aan de boei en de oplaadkabel van de boei aansluiten op hun elektrische boot. 

De MAGBuoy biedt nieuwe mogelijkheden, vooral in gebieden waar nog geen oplaadstations zijn, en vult de leemte in de ontbrekende infrastructuur op. 

Magonis’ eigen zonnescherm

Naast de MAGBuoy heeft Magonis ook een zonneluifel ontwikkeld voor zijn Wave e-550, die met maximaal 1kWh kan laden, letterlijk overal. De zonneluifel is opvouwbaar en flexibel en zorgt niet alleen voor schaduw, maar laadt ook de boot op terwijl hij op het water ligt. En aangezien de boot (bij een snelheid van 4 knopen) 1kWh verbruikt, kan hij dankzij de zonneluifel echt zelfvoorzienend zijn.