Awareness – a matter of time

– Bewustworden – een kwestie van tijd…

In het kader van de komende tentoonstellingen en lezingen in 2023 in het Federaal Parlement van België, het Europees Milieuagentschap, de Belgische Ambassade in Denemarken en de Abdij van Bornem, stelt Christian Clauwers met trots zijn nieuwste boekpublicatie ‘Awareness – a matter of time’ voor, met nieuwe foto’s van zijn nieuwste fotoprojecten. Alle foto’s dateren van de laatste 10 jaren.

Antwerps Schepen Tom Meeuws (bevoegd voor sociale zaken, armoedebestrijding, samenlevingsopbouw, sociale economie, leefmilieu en erediensten) sprak het welkomstwoord uit bij de voorstelling van het boek en typeerde Christian Clauwers als dat die soms zelf ook oorzaak zou kunnen zijn voor de opwarming van de aarde te wijten aan zijn heel vurige temperamentvolle lezingen.

Christian Clauwers en Tom Meeuws – © GJ

Een hebbeding…

Een prachtig kleinood, een boekje met heel veel foto’s – 124 foto’s op 160 bladzijden – over de natuur, de oceanen, de arctische gebieden, bedreigde gebieden, enz.. Het Frans/Engels boekje bevat introducties van Elian Tillieux (voorzitter Kamer in België), Helen Ågren (voormalig ambassadeur voor de Zee bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Zweden) en Célia Julia Sapart (klimaatwetenschapper en directeur ‘Communications and Climate Science at CO2 Value Europe, Belgium’).

Verder is het een fotokijkexemplaar om van te genieten met prachtige beelden van:

  • het noordpoolgebied
  • het zuidpoolgebied
  • de Zuid-Indische Oceaan
  • de Zuid-Atlantische Oceaan
  • de Stille Oceaan
  • het Belgische onderzoeksschip BELGICA
  • Lofoten, de groene eilanden 2030
  • The Global Seed Vault
© Christian Clauwers

Christian Clauwers

De auteur staat al meer dan 9 jaar aan de frontlinie van de klimaatverandering en heeft verschillende keren zowel de Noord- als de Zuidpool verkend. Hij bevoer de vijf oceanen en voegde zich bij verschillende internationale wetenschappelijke teams bij het nastreven van zijn missie om schoonheid, kwetsbaarheid en impact te documenteren, veroorzaakt door de relatie tussen mens en natuur.

Met meerdere lezingen en conferenties (zoals COP25, COP26 en COP27) inspireerde en deelde Christian zijn werk met leiders, jongeren, NGO’s, zakenmensen en game-changers, met als doel het bewustzijn te vergroten.

De oceaan(en) en poolgebieden zijn zijn leefgebied. Christian gelooft in de kracht van beeld, laat zien wat er op het spel staat en wat de gevolgen zijn van menselijke voetafdrukken, door te documenteren, te getuigen en vast te leggen.

Het boek omvat Antarctica, de Noordpool, de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en de Zuidelijke Oceaan, inclusief unieke wetenschappelijke expedities met de Belgische en Franse onderzoeksschepen R/V BELGICA en R/V MARION DUFRESNE.

Steun het goede doel: koop een boek en help Christian’s missie om het bewustzijn te vergroten en te documenteren wat er op het spel staat.

BESTELLEN

AWARENESS, a matter of time: ISBN: 9789464360141  NUR: 653
EUR 25.00 – https://www.clauwers.com/books/awareness
Elk van de 124 foto’s in het boek kunnen ook afzonderlijk worden besteld.
Wenst U ook zo’n foto aan uw mooiste muur? Koop het boek, kies één of meerdere foto’s en bestel…


Een nog te plannen nieuwe fototentoonstelling van Christian Clauwers:
PACIFIC OCEAN PROJECT
“Sea Walls & Mangroves”
Zinkende eilanden in de Stille Oceaan in de frontlinie van de opwarming van de aarde.
Gallery Zeberg Fine Art | Vleminckstraat 3, 2000 Antwerpen (BE)
(Meer info en data volgen nog: binnenkort: https://www.clauwers.com/exhibitions)

+

Nieuw fotoproject van Christian Clauwers:
CHERNOBYL PROJECT
“Hoe de natuur de Tsjernobyl Exclusion Zone heeft heroverd”

Ondanks de stille verschrikking van straling, 36 jaar na de kernsmelting van de reactor toen 350.000 mensen uit de regio werden geëvacueerd, gedijt de flora en fauna en neemt de natuur de spookdorpen weer over.