Vlaggenparade voor de 37e Atlantic Rally for Cruisers (ARC)

Nog een week tot de start van ARC 2022

Precies een week voor de start van ARC 2022 op zondag 20 november, werd een kleurrijke openingsceremonie-parade gehouden in de jachthaven van Las Palmas, Gran Canaria, door de deelnemers van de 37e Atlantic Rally for Cruisers. Meer dan 800 bemanningsleden zullen dit jaar deelnemen aan de rally, verspreid over 144 boten uit 35 landen. De diversiteit aan culturen, talen en leeftijden was duidelijk zichtbaar in de “oceaanoverstekende gemeenschap” toen de parade begon.

Het grootste jacht is een Oyster 885 Karibu (GGY), het kleinste een onder Franse vlag varende Vancouver 28 Oberoi (FRA). 105 monohulls, 38 Multihulls en 1 motorboot vertrekken op zondag 20 november. Er is dit jaar opnieuw een significante toename van het aantal deelnemende multihulls,  35 catamarans en 3 trimarans staan aan de start.

De World Cruising Club organiseert meerdere Atlantische overtochten. De ARC Plus maakt een tussenstop op de Kaapverdische Eilanden en zet dan koers naar Grenada.
De ARC gaat vanaf Gran Canaria rechtstreeks naar Saint Lucia.

Naarmate de startdag dichterbij komt, nemen de voorbereidingen voor de oversteek toe. Het proviand wordt opgeborgen, de uitrusting wordt gecontroleerd en opnieuw gecontroleerd en dagelijks voegen zich meer bemanningsleden bij de jachten. De gemiddelde cruiseboot zal tussen de 18 tot 21 dagen op zee zijn.


In de weken voor de start hebben de organisatoren van de rally, de Wordl Cruising Club, een programma opgesteld om de deelnemers voor te bereiden op de oversteek. De meesten volgen de gratis seminars die worden geleid door enkele van de meest gerespecteerde cruisezeilers en maritieme specialisten in de branche. En daarnaast zijn er uiteraard ook meerdere sociale evenementen in de Real Club Náutico.

De race is te volgen op de website van de Word Cruising Club.