Bediening op afroep van bruggen en sluizen in Nederland.

– Foto Algerabrug © Georges Janssens –

Sedert 1 november 2021 hanteert Rijkswaterstaat een nieuwe, landelijke werkwijze voor de aanvraag van een bediening op afroep.

Op een aantal objecten (bruggen, sluizen) van Rijkswaterstaat geldt, buiten de reguliere bedientijden, het zogenaamde ‘bediening op afroep-regime’. Dit houdt in dat u als vaarweggebruiker, ondanks dat het object niet wordt bemand door een bedienaar, tóch een aanvraag voor bediening kunt doen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zal een Rijkswaterstaat-operator het betreffende object op het afgesproken tijdstip bedienen.

Deze manier van aanvragen geldt vooralsnog voor een beperkt aantal objecten:
Algerabrug, Brug in A9 Spaarndam over Zijkanaal C, Brug Oudeschouw, Brug Uitwellingerga, Buitenhuizerbrug, Eilandbrug Kampen, Haringvlietbrug, Kaagbrug (A44), Koninginnensluis, Muntsluis, Noordersluis Utrecht, Ramspolbrug, Ringvaartspoorbrug, Van Brienenoordbrug, Zuidersluis Nieuwegein

Brug A9-Spaarndam – © Georges Janssens

Wenst u te weten of u voor een bepaald tijdstip een aanvraag voor bediening op afroep voor een van bovenstaande objecten kunt doen? Zoek het object dan op bij www.vaarweginformatie.nl en kijk naar de bedientijden.

Wilt u een aanvraag voor bediening op afroep doen? Klik dan op onderstaande knop en vul het aanvraagformulier in. Let op: Alleen de gegevens met een * zijn verplicht!

Verwacht u regelmatig een aanvraag voor bediening op afroep te doen? Vink dan de optie ‘Deze gegevens opslaan voor de volgende aanvraag vanaf dit apparaat’ aan. Bij iedere volgende aanvraag op hetzelfde apparaat zijn uw gegevens dan al ingevuld. Gemak dient de mens!

Tenslotte nog een vriendelijk verzoek: Hoort zegt het voort! Omdat Rijkswaterstaat met dit aanvraagformulier een nieuwe werkwijze voor bediening op afroep introduceert: verspreid de link naar deze webpagina naar andere vaarweggebruikers.

OPEN FORMULIER

Kaagbrug – © Georges Janssens