Nieuwe X Shore 1 elektrische tender

Natural Yachts, het Nederlandse familiebedrijf met meer dan vijftien jaar ervaring in elektrische aandrijvingen en maritieme energiesystemen, lanceert de 100% elektrische snel varende tender X Shore 1 die wordt gebouwd in Zweden.

De X shore 1 is een ‘duurzame’ daycruiser maar beschikt tevens over een volledig afsluitbare voorkajuit om te kunnen overnachten. Er zijn twee modellen beschikbaar, een open versie en een topversie. De X Shore 1 is 6,5 meter lang en met de sterke elektromotor versnelt de tender in slechts enkele seconden naar de topsnelheid van 55 km/u.

De X shore 1 is de opvolger van het al eerder gelanceerde vlaggenschip de Eelex 8000. Beide elektrische boten zitten boordevol innovatieve technologie en connectiviteit en beschikken over het duurzame kurk dek.
De vaareigenschappen op lage en hoge snelheden maken deze elektrische boot veelzijdig inzetbaar. Een middag waterskiën of een dag cruisen, het kan allemaal met het batterijpakket van 63 kWh waarmee een vaarbereik van 93km realiseerbaar is.
De nieuwe X Shore 1 heeft een vanaf prijs van € 99.000 excl. btw. De grotere Eelex 8000 is vanaf €249.000 excl. btw te bestellen.