Belgisch Kampioenschap Golfsurfen

– 12/09/2022 – foto’s © Maarten Van de Velde –

Belgische surfers trotseerden afgelopen weekend onze woelige Noordzee om enkele finaletickets richting Franse golven te bemachtigen voor het Belgisch Kampioenschap golfsurfen.Alvorens de finales van het Belgisch Kampioenschap in Frankrijk te surfen, waar de golven toch een pak uitdagender kunnen zijn dan die aan onze Noordzee, organiseert de Belgische Surf Federatie samen met enkele gastsurfclubs in het voor- en najaar Belgische voorrondes in 7 disciplines.

Golfsurfwedstrijden kunnen niet zomaar ingepland worden, de weergoden zijn heer en meester in het bepalen van de wedstrijdmomenten, vandaar maken we bij dit soort wedstrijden gebruik van ‘waiting periods’. Maakt het des te spannend & avontuurlijk, maar wel een huzarenstuk om te organiseren.

Stevige Noordzee condities afgelopen zaterdag voor de Protest #BKsurf22 U18 & Shortboard Men qualifiers!

Een krachtige Noordwester afgewisseld met enkele pittige regenbuien tekenden de wedstrijd bij O’neill Beachclub Blankenberge.
 
Per discipline gaan enkel de 6 beste naar de finales in Franse golven:
Het weekend van 29 mei werden de finaletickets voor de Longboard Men & Women discipline reeds bepaald.

Afgelopen weekend waren de Shortboard U18 & Shortboard Men aan de beurt.
Komende weekends volgen nog ‘waiting periods’ voor Shortboard U14, Shortboard Women & de Shortboard Masters. 

Eerstvolgend weekend komen mogelijks de Shortboard Under 14 surfers in actie!

De Belgische Surf Federatie (afgekort BSF – roepnaam SurfingBelgium) is onderdeel van Wind en Watersport Vlaanderen vzw (WWSV) en via WWSV erkend door het BOIC en Sport Vlaanderen.