Olympisch zeilen Rio Laser Radial klasse, paar topfavorieten kijken tegen DSQ aan

Maandag 8 augustus kwam Evi Van Acker voor het eerst in actie op de Olympische Spelen. In race 1 kwam Evi als derde over de finish, maar door een valse start van de Lithouwse Gintare Scheidt, werd ze tweede. In haar tweede race van de dag kwam Evi als dertiende over de finish

In de Laser Standard Klasse werd Wannes Van Laer op de eerste wedstrijddag 27ste en 30ste. Zo komt hij met 57 punten op de 30ste plaats te staan in het tussenklassement. Aan de leiding met zes punten ligt de Kroaat Tonci Stipanovic.

Dag 2

Evi Van Acker begon haar dag als vierde in het klassement, ze steeg nog één plaats nadat de Chinese Lijia Xu gisterenavond een diskwalificatie kreeg voor haar tweede race.

Dag 2 begon Evi sterk aan haar wedstrijd. In haar eerste race van de dag kwam ze als tweede over de finish, hierdoor stond ze even aan de leiding in het klassement. Haar tweede race van de dag was met een 29ste plaats haar minst goede tot hiertoe. Deze valt ook weg in het tussenklassement, waardoor ze met zestien punten op de vijfde plaats staat na vier races.

Aan de leiding ligt de Chinese Lijia Xu met zeven punten, gevolgd door de Ierse Annalise Murphy (12 ptn.), de Deense Anne-Marie Rindom (13 ptn.) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (14 ptn.).

In de top 10 van de Laser Radial klasse kijken nu al vier zeilsters tegen een penalty aan (DSQ en UFD) wat hun telkens 38 punten opleverde. Dat resultaat valt weg in de totaalstand, maar het is toch uitkijken voor de topfavorieten Lijia Xu en Anne-Marie Rindom. Een slechte race kan nu veel punten opleveren en hun dus een paar plaatsen kosten.

Progressie voor Wannes Van Laer

Rio_Wannes1_LRIn de Laser Standard Klasse maakte Wannes Van Laer progressie met een 12de en een 11de plaats. Hierdoor stijgt hij naar de 20ste plaats in het tussenklassement, met 50 punten. Aan de leiding met zeven punten ligt de Argentijn Julio Alsogaray.

Vandaag woensdag 10 augustus staan er opnieuw twee races op het programma, gevolgd door een rustdag op donderdag. Morgen start Wannes om 18u en Evi om 18u10 Belgische tijd.