“Oost West…” kinderboekje over het leven aan boord

Met de eerste schoolweek voor de boeg is het fijn terugkijken naar de voorbije vaarvakantie. Op basis van eigen (gevoels)ervaringen, eigen tekeningetjes en tekst, realiseerde Caro Cayman aan boord van de eigen boot haar eerste kinderboekje.  “Oost West…” – Duik je mee met Liesje haar bootleventje in? Het schetst een beeld van  twee kinderen en hun bootleventje.

Al zolang ze zich kan herinneren, is Caro Cayman dol op tekenen en schilderen. Waar ze ook erg van houdt, zijn de momenten die ze samen met haar gezin doorbrengt aan het water en op hun boot. Hun bootleven maakt hen naar eigen zeggen als buitenmensen compleet. Ze beschrijft het eenvoudig leven aan boord als een wereldje op zich, waar je even weg bent van de dagelijkse verplichtingen. Caro verzamelde wat tekeningen die ze maakte tijdens hun laatste zomertochten. Op basis daarvan kwam een poëtische verhaaltje tot stand.  Liesje en haar broertje nemen je graag mee, om samen even weg te dromen bij onvergetelijke momenten aan en op het water. 

Bij de koptekening:

,, Het bootje van Liesje glijdt over het glinsterende water. Ze kijkt dromerig om zich heen. Onderweg komen Liesje en haar familie regelmatig zeehondjes tegen. Die steken hun schattige kopjes boven water om aandacht te trekken. Snel duiken de zeehondjes weer weg. Ze voeren nog een prachtig dansje uit rond hun boot…”

Het boekje is online verkrijgbaar via standaardboekhandel.be of de webshop van de drukker boekscout.nl/shop2/