Nieuwe Solaris Power 40 Open

De bijna vijftig jaar oude Italiaanse scheepswerf Solaris, bekend van high performance zeiljachten, bouwt sinds 2008 ook luxueuze motorjachten. Het nieuwste en kleinste model van de werf is de spectaculaire Solaris Power 40 OPEN, een krachtige sportcruiser met een lengte van 12 meter welke veel meer is dan alleen een ‘pretty-face’.

Bij Solaris staat de ‘zeewaardigheid’ van elke schip altijd centraal en dat is ook terug te vinden op de 40 OPEN, de nieuwste telg in de Solaris Power range. Het ontwerp van deze sportcruiser is adembenemend en het comfort aan boord is boven elke verwachting.

Bovendeks is opvallend veel ruimte voor een boot van deze lengte en ook benedendeks ontbreekt het niets aan comfort.

Naast de opmerkelijke vormen die boven water te zien zijn, is ook het onderwaterschip uiterst doeltreffend vormgegeven. Dit ontwerp draagt bij aan de uitgebalanceerde vaarkarakteristieken van het schip en een lager brandstof verbruik zonder dat dit ten koste gaat van haar prestatie, want met maximaal vermogen kan de 40 OPEN een topsnelheid van maar liefst 41 knopen halen.

De Solaris Power 40 OPEN beleeft haar Noord-Europese introductie tijdens de HISWA te Water 2022, van 31 augustus t/m 4 september in de Bataviahaven te Lelystad.

ITALIAN YACHTS BENELUX B.V.
“Solaris heeft een enorme ervaring en knowhow in het bouwen van schepen. Wij zijn verheugd dit mooie en in snel tempo ontwikkelende merk op exclusieve basis in de Benelux te mogen vertegenwoordigen”, zegt Maarten Schalkwijk van Italian Yachts Benelux, die tevens directeur is van het familiebedrijf dat al zeventien jaar Princess Yachts dealer voor de Benelux.

De range van Solaris Power bestaat momenteel uit acht modellen met een lengte tussen de 12 en 20 meter. Ieder jacht heeft een spectaculair ontwerp met scherp oog voor detail en afwerking. Liefhebbers van jachten in het absolute topsegment krijgen de komende tijd meer van dit merk te zien en te horen.