Europess Kapioenschap 49erFX, Aarhus – Denemarken: team Maenhaut & Geurts winnen Silver Fleet

Begin juli werd het EK 49er / 49erFX gehouden te Aarhus, Denemarken. Vanuit het WWSV Olympic Team namen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts deel in de 49erFX -klasse. 

Foto: Peter Brogger
Na een sterke start van het seizoen met een 2e plaats op de Allianz Regatta te Almere en een 5e plaats op de Kieler Woche, wilden de dames hun goede vorm verder zetten. Ze hadden de eerste dagen redelijk wat moeite met de zeer variabele weersomstandigheden in windrichting en -sterkte waardoor ze net buiten de top 25 vielen.

Ze zetten de laatste dagen een sterke serie neer in de silver fleet, die ze ook wonnen! Zo eindigen ze op de 26e plaats en kijken ze vooruit naar een trainingsblok op het Olympische vaarwater in Marseille en het WK begin september te Canada. 

De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden. 

Winner Silver Fleet 49erFX – Isaura Maenhaut en Anouk Geurts 
Photo: Peter Brogger