ALS ER MIJLEN MOGEN GEMAAKT WORDEN…

– LIGHT VESSEL RACE (IRC) & SHIELMARTIN (CR) RACE
– 2 JULI 2022 – RBSC ZEEBRUGGE.

De Light Vessel Race is naar traditie een ‘long distance’ zeilwedstrijd, een uitdaging waarbij de bemanning de organisatie aan boord, de tactiek, de navigatie en de bootsnelheid op een heel specifieke manier toepast. De IRC gemeten jachten hebben een baan van 30 tot 40 zeemijlen voor de boeg. Deze formule wordt doorgetrokken voor de CR gemeten schepen in de specifiek voor hen uitgelegde Shielmartin race baan van ca. 19 tot 28 zeemijl. Deelnemen in de CR formule met double handed bemanning (dus duo’s) is mogelijk. 

Beide races zijn een geknipte opwarmer voor de Oostende – Helgoland – Oostende Race die een  uitdagende 2 x 265 zeemijl lang is en kan gelden als qualifier voor de Fastnet Race 2023.

De organiserende Royal Belgian Sailing Club van Zeebrugge koppelt de ervaring van het lange afstandszeilen aan super onthaal voor de zeilers. Na de race wordt een Decathlon / Tribord 900 zeilpak verloot onder de zeilers die ingeschreven zijn via het online zeilersplatform Manage2Sail.com.

De RBSC stort bovendien € 5,-  van het Light Vessel / Shielmartin Sailors Dinner na de race door aan de Shielmartin organisatie. Zij bevorderen de zeilsport bij jongeren.

Info en inschrijven: Lightvessel Race.

JOIN the party@Alberta 
Timing : Receptie en prijsuitreiking op terras Alberta vanaf ongeveer 19 uur (tbc) gevolgd door dinner in de club. Deelnameprijs 40 €.

Win een zeiluitrusting van Tribord!
Daarnaast zal ONZK partner Tribord by Decathlon bij alle geregistreerde deelnemers van de Lightvessel Race en de Shielmartin Race (Manage2Sail)  een prachtig nieuwe zeilpak ( 900 reeks) verloten.

Zorg dus dat je aan de start verschijnt en geregistreerd bent. De winnaar wordt getrokken door het lot tijdens de prijsuitreiking en zal gecontacteerd worden door Decathlon. De prijs is voor één bemanningslid en niet voor de hele bemanning! De winnaar moet wel aanwezig zijn! 

Registreer je en maak kans op een volledig zeilpak met een zeiljas M of zeiljas V – en een zeilsalopette

Over het Indumar Open Noordzeekampioenschap

Het Open Noordzee Kampioenschap is een reeks van 13 zeilwedstrijden op zee voor kajuitjachten met de CR en de IRC meetformule. 12 races worden op de Noordzee gevaren, 2 op de Beneden Zeeschelde. De watersportverenigingen van Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Antwerpen, aangevuld met Ramsgate (UK), Breskens, Wemeldinge  en Terneuzen (Nederland) ontvangen de races afwisselend mits beperkingen ivm de COVID19 en Brexit maatregelen.

De organisatie is in handen van het Open Noordzee Kampioenschap, powered by Wind en Watersport Vlaanderen en ondersteund door de plaatselijke watersportverenigingen.