HELGOLAND RACE

– Oostende – Helgoland – Oostende – Helgolandrace is terug!
– 9 juli 2022 – RNSYC –

Op 9 juli gaat de legendarische Helgoland Race weer van start. De inschrijvingen voor deze klassieker blijven nog tot einde juni 2022 open. De mijlen gezeild in deze race kunnen gelden als selectief voor deelname aan de Rolex Fastnet Race van 2023. Een avontuurlijk en gevarieerde route lans de Belgische en Nederlandse kusten tot in de Duitse Bocht. Dé test voor uithouding van boot, materiaal en bemanning.

Double Handed – IRC, CR en Multihull welkom.

De race is een uitstekende aanbrengwedstrijd tot een vaarvakantie in het Noorden: de Wadden, maar ook het prachtige vaarwater van de Baltische // Oostzee. 

De wedstrijd is zeker niet voorbehouden aan zelfverklaarde topteams – het is een niet te lange offshore wedstrijd met heel wat uitwijkmogelijkheden als het weerbeeld de zeilers niet bevalt.

Meedoen is de boodschap en het eiland is een bezoek meer dan waard – een topband maakte zelfs een plaat met titel Heligoland voor liefhebbers en tijdens de sterrennachten.

Info & inschrijven via deze link.


Over het Indumar Open Noordzeekampioenschap

Het Open Noordzee Kampioenschap is een reeks van 13 zeilwedstrijden op zee voor kajuitjachten met de CR en de IRC meetformule. 12 races worden op de Noordzee gevaren, 2 op de Beneden Zeeschelde. De watersportverenigingen van Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Antwerpen, aangevuld met Ramsgate (UK), Breskens, Wemeldinge  en Terneuzen (Nederland) ontvangen de races afwisselend mits beperkingen ivm de COVID19 en Brexit maatregelen.

De organisatie is in handen van het Open Noordzee Kampioenschap, powered by Wind en Watersport Vlaanderen en ondersteund door de plaatselijke watersportverenigingen.