FAST LINES – HALF TON CLASSIC CUP COWES

– van 14 tot 19 augustus 2022 – foto boven: start HTCC © PdJ –

Op maandag 15 augustus start de 12e Half Ton Classics Cup in de Solent, georganiseerd door RORC Cowes en de Half Ton Class Europe (HTCE). De Antwerpse rederij FAST LINES BELGIUM stapt mee aan  boord als hoofdsponsor van deze Europese topwedstrijd.

FAST LINES en de HALF TON CLASSICS CUP delen de kernwaarden van loyaliteit, communicatie, milieuvriendelijk multimodaal transport in het bijzonder en de passie voor de zee in het algemeen.

De FAST LINES schepen

De Fast Group, opgericht in 1991, biedt zijn klanten complete, logistieke”Sofa Style Service” diensten aan. De vloot van vijf  boxvormige kustschepen van 3.000 tot 3.500 Ton laadcapaciteit vervoeren  breakbulklading gemakkelijk, veilig en kosteneffectief. Door hun geringe diepgang kunnen gemakkelijk 40-50 kilometer het binnenwater opvaren, voorbij de hoofdhavens van de kusten.

Fast Sam voor de Antwerpse Rede© Georges Janssens

De FAST LINES diensten

FAST LINES BELGIUM wordt volledig gecontroleerd door de familie Scheers. Catrien Scheers en Yvan Vlaminckx staan al twintig jaar aan het roer van Fast Group. Die heeft kantoren in België, Polen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, en exploiteert twee terminals in Szczecin (Polen) en één in Drogheda (Ierland). Deze enorme terminals met geïsoleerde overdekte magazijnen stellen hen in staat om een uitgebreid scala aan goederen te verwerken, zoals staalproducten, stukgoed, hout, bosbouwproducten, chemicaliën in bulk, verpakte chemicaliën, enz.

Catrien Scheers en Yvan Vlaminckx – foto © Georges Janssens

In maart 2020 startte Fast Lines Belgium een lijndienst tussen Antwerpen en Drogheda in Ierland (Fast Terminals). Deze lijndienst behandelt stukgoed zoals staalproducten, zakkenmateriaal, gepalletiseerde goederen, projectladingen, enz.

Geen half-tonner maar one-tonner Prince de Pétarcq – foto © Georges Janssens

De Half Ton Class Europe

De HTCE-met zetel in België- vijzelt het zeilen en racen met deze legendarische ‘level rating’ racejachten over heel Europa aan sinds 2003. De Half Ton Classics Cup werd in Nieuwpoort (2003-2009-2015-2018), Dinard (2005), Dublin (2007), Cowes (2011), Boulogne-sur-Mer (2013), St-Quay-Portrieux (2014), Falmouth (2016) en Kinsale (2017) gevaren. Dit jaar keren de state of the art jachten terug naar het legendarische wedstijdwater van de Solent.

De Half Ton Classics Cup vindt plaats in Cowes van 14 – 19 augustus 2022.

De regattaweek is een co-organisatie van de RORC en de Half Ton Class Europe.