Allianz Regatta in Nederland
Tweemaal zilver:
Emma Plasschaert en Isaura Maenhaut & Anouk Geurts

De  Afgelopen week vond van 31 mei tot en met zondag 5 juni in Almere te Nederland de Allianz Regatta plaats. Gedurende deze week namen meer dan 300 Olympische topzeilers uit 47 verschillende landen het tegen mekaar op in de verschillende klassen. Deze Regatta gold als onderdeel van de Hempel World Cup series (World Sailing). De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden.

Geduld

Het werd een week waarbij de atleten soms heel geduldig moesten zijn. De eerste dag konden er slechts enkele klassen starten en dan nog maar voor 1 race. Ook op donderdag was het pas in de namiddag wanneer onze atleten konden beginnen.  Deze extra factoren maakten het niet makkelijk om iedere keer gefocust aan de start te komen.

ILCA 6 – Emma Plasschaert – Photo: Sailing Energy

Voor Emma werd de week als maar beter. Met een iets mindere eerste racedag werd ze iedere dag beter en beter, met zelfs enkele eerste plaatsen als gevolg. Hierdoor kon ze als 2e aan de medalrace beginnen en deze plaats gaf ze niet meer af. Ze kwam tot op 3 punten van de winnares, de Griekse Vasileia Karachaliou.

49er FX – Isaura Maenhaut en Anouk Geurts  –   Photo: Sailing Energy

Het 49erFX-team, Isaura & Anouk, stelden ons ook deze wedstrijd niet telleur. Heel de week zeilden ze in de top 8 waarna ze donderdag en vrijdag de tegenstand naar huis zeilden. Ook zij mochten als tweede aan hun medalrace beginnen en wonnen deze zowaar. De achterstand op het winnende Nederlandse duo werd hierdoor slechts 2 punten. Ze eindigen hun week op een welverdiende tweede plaats.  

Volharden

Ook de 49ers, Arthur & Jan, kenden een uitstekende week. Zij hadden dan weer geen last van de extra factoren op de eerste dag en sloten deze meteen af als leider. Ze hadden meteen de toon gezet voor hun goede week. Zo bleven ze zeer constant presteren wat resulteerde in een 17e plaats. 
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers, die varen onder de vlag van de FFYB – de Franstalige liga- werden knap 6e en wisten de overwinning in de tweede reeks op hun naam te schrijven.

49er – Arthur De Jonghe & Jan Heuninck – Photo: Sailing Energy 

Eline had meer last van de weersomstandigheden. Hierdoor kende ze een mindere start. Vanaf de tweede dag kreeg ze het goede gevoel terug dat ervoor zorgde dat ze dag na dag kon opschuiven. Dit bracht haar naar de 39e plaats in het klassement. 

ILCA 6 – Eline Verstraelen – Photo: Sailing Energy

Opsteker voor de toekomst 

Thomas kende een mooie start. Hij bleef heel de week in de top 10 maar had ook de pech dat hij donderdag een hele dag moest wachten om dan zijn race gecanceld te zien. Dit weerhield hem niet om op een mooie 5e plaats te eindigen. 

IQFoil – Thomas Broucke – Photo: Sailing Energy 

Daan had een hele opdracht voor de boeg. In een reeks met kiters die allemaal in de volwassen reeksen uitkomen,  kon hij mooi zijn mannetje staan. Hij eindigde knap 28e. 

Formula Kite – Daan Baute – Photo: Robert Hajduk / IKA Media 

Eindresultaat van de WWSV-atleten

– Emma Plasschaert (ILCA 6): 2e
– Eline Verstraelen (ILCA 6): 39e
– Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (49er FX): 2e
– Arthur De Jonghe & Jan Heuninck (49er): 17e
– Thomas Broucke (IQFoil): 5e
Daan Baute (Formula Kite): 28e