Bénéteau lanceert ‘Fishing Trophy’, de eerste  ‘no-kill’ zoutwater-viscompetitie via sociale media

De Bénéteau Fishing Trophy is een zoutwaterviswedstrijd met  internationale allure aangezien de wedstrijd verloopt  via sociale media. Een gedigitaliseerd event dat open staat voor iedereen wereldwijd.  De twee eerste etappes, van 13 juni tot 30 september, staan open voor alle vissers, ongeacht het type boot dat ze hebben. De derde en laatste etappe is exclusief voor eigenaars van Bénéteau zeiljachten of motorboten. Daar is ook een fotowedstrijd rond het thema vissen aan verbonden.

Met de organisatie van de Fishing Trophy wil Beneteau een evenement neerzetten dat toegankelijker is dan ooit tevoren. Om deel te nemen, hoeft men alleen maar de Fish&You-applicatie te downloaden en in te schrijven voor de Bénéteau Fishing Trophy.

De deelnemers zullen hun beste vangsten posten en hun foto’s delen op de Bénéteau Fishing Facebook-groep

“Toen we uit de covidcrisis kwamen, vonden we het belangrijk om opnieuw contact te leggen met alle amateurvissers, ongeacht het type boot dat ze gebruiken, het soort visserij dat ze beoefenen  of hun locatie”, benadrukt Luc Joëssel, projectmanager van dit event. “De Facebook-groep die aan het evenement is gewijd telt al meer dan 1.000 leden. We willen mensen eraan herinneren dat vissen een geweldige leuke activiteit is op elk type boot.”

Vangen en loslaten

De twee eerste etappes van de Bénéteau Fishing Trophy vinden respectievelijk plaats van 13 juni tot 17 juli en van 20 juli tot 21 augustus. Het quotum per deelnemer is 5 vissen, volgens de wettelijke maten, waarvan ze worden geteld. De 5 grootste vissen worden geselecteerd uit meer dan 35 soorten, waaronder  de Europese zeebaars, gevlekte zeebaars, gestreepte zeebaars, goudbrasem, noordelijke zeewolf, koningsmakreel, naaldvis, zeebrasem… De volledige lijst is beschikbaar bij inschrijving.

Aangezien Bénéteau zich inzet voor milieuvriendelijke visserij, moet iedereen die meedoet al zijn vangsten vrijgeven, vangen en loslaten is de stelregel.

Facebook Group Bénéteau Fishing