Evi Van Acker zet punt achter zeil-topsportcarrière

Wind & Watersport Vlaanderen had de pers en Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters verzameld om Evi Van Acker  ‘de belangrijkste beslissing uit haar leven’ te laten meedelen. Evi  zet een punt achter haar carrière als zeilster en zal dus niet doorgaan tot  Tokyo 2020.

Daarmee neemt de huidige wereld nummer één in de Laser Radial klasse afscheid op het toppunt van een indrukwekkende carrière. Zij kiest voor een leven buiten de topsport, maar het zeilen zal altijd haar passie blijven. Vroeg of laat komen we haar zeker nog eens tegen, op of naast het water. Naast haar zeilcarrière behaalde Evi het diploma bio-ingenieur.

Met  drie Europese titels, twee vice-wereldtitels, een Olympische medaille heeft zij de zeilsport in ons land enorme diensten bewezen. Haar inzet, toewijding en volharding, maar ook haar open en spo,ntaan karakter maakten haar tot een rolmodel voor veel jonge zeilers en zeilsters.

evi1_lr

Onze landgenote was op het afgelopen WK in de Laser Radial-klasse nog goed voor een zilveren medaille en pakte ook een bronzen plak op de Olympische Spelen van Londen. Op 31-jarige leeftijd houdt ze het nu voor bekeken.

Maar zij laat de Laser Radial klasse niet verweesd achter, de opvolging staat klaar met Emma Plasschaert en Maité Carlier. “Ik ben heel trots dat er opvolging is”, stelde Van Acker. “Ik heb altijd geprobeerd een voorbeeld te zijn voor de rest en mijn land op een positieve manier op de kaart te zetten. Ik kies voor een ander leven maar zeilen zal altijd mijn passie zijn.”

Foto’s: Georges Janssens