Oprichter van Quorning Boats (Dragonfly) overleden

Børge Quorning is eind maart op 90-jarige leeftijd overleden. Samen met zijn broer Bent richtte Børge Quorning Boats op in Skærbæk, Denemarken. Børge Quorning was een van de eerste trimaran-botenbouwers in Europa – trimarans die tegenwoordig bekend staan ​​als “Dragonfly”.

Als kind was Børge gefascineerd door de zee en werd binnen de kortste keren een ervaren zeiler. Als jonge tiener bouwde hij zijn eerste boot. In 1948 begon Børge als leerling-botenbouwer, een leertraject dat hem een avontuurlijk leven bezorgde en hem naar de VS, Canada en Zweden leidde.

Børge Quorning was een van de eerste trimaran-botenbouwers in Europa – trimarans die tegenwoordig bekend staan ​​als “Dragonfly”.

In de jaren 80 ontwikkelde hij samen met zijn zoon Jens het populaire swing-wing systeem, waarvoor hij meerdere prijzen ontving.

De afgelopen 55 jaar zijn er op de werf meer dan 1.000 trimarans gebouwd. Børges fascinatie voor zeilen en de zee hield nooit op en zijn passie voor het bouwen van boten bleef hem tot het einde bij.

Het bedrijf is eigendom van Jens Quorning, die de afgelopen 20 jaar de CEO van het bedrijf is geweest. Børge zal gemist worden.