Contest Yachts doet het met Bentley Motors

Contest Yachts heeft samengewerkt met Bentley Motors aan de creatie van een uniek jachtinterieur voor de eind 2020 gelanceerde Contest 59CS. De 18-meter Contest 59CS ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Nederland, kreeg een interieur in harmonie met de  Bentley Continental GT V8 Coupé ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Groot-Brittannië.

Aan de basis lag een idee van beroemde Russische muzikant, regisseur en tv-presentator Garik Sukachev, die een bootinterieur wou, passend bij het ontwerp van de Continental GT V8 Coupé.

Er kwam wel aardig wat creativiteit kijken bij het combineren van de karakteristieken van een auto- en jachtinterieur. Maar daarvoor is men bij Garik Sukachev aan het juiste adres.

In de Bentley Continental GT V8 Coupe werd Hotspur Red leder verwerkt, gecombineerd met contrasterende linnen. Het Bentley Design Services team ging hiermee aan de slag bij het creëren van het luxe interieur van de 18-meter Contest. Er is een duidelijke parallel in de aanpak van de vaklui van Contest en Bentley, beiden zijn gespecialiseerd  in het creëren van op maat oplossingen voor de klanten van het merk.

De interieurpanelen kregen het kenmerkende diamant-in-diamant stiksel van Bentley mee. Dit unieke quiltwerk vereist precies 712 steken per diamant en een hoog niveau van vaardigheid. Om dit te produceren werd exclusief voor Bentley Motors een machine gemaakt die dit werkje aankan. Met dat alles vormt de diepblauwe romp van het Contest-jacht vormt een perfecte aanvulling op de Light Sapphire-afwerking van de Continental GT V8 Convertible Coupé.