Make-over voor populaire X4.3

Een van de meest populaire modellen van X-Yachts doorheen de geschiedenis, de X4.3, ondergaat een serieuze make-over. Deze boot was het eerste model in de Pure X Range en werd in 2016 voor het eerst voorgesteld. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 100 verkocht via het internationale dealernetwerk van X-Yachts.

Volgens directeur Design & Engineering Thomas Mielec is de ontwikkeling van de nieuwe X4.3 schatplichtig aan de lessen die getrokken werden uit het ontwerp van de X46 en X40. Hij omschrijft de nieuwe boot als  een kleinere versie van de X56.

Nieuwe romp en S-boegontwerp

 De nieuw ontworpen rompvorm heeft een breder achtersteven boven de waterlijn. Dit verhoogt de downwind-prestaties en zorgt voor een veel bredere cockpit achterin. Ook is het S-boeg ontwerp en de standaard geïntegreerde boegspriet die op  de X56 is geïntroduceerd, is in de nieuwe X4.3 verwerkt.

De masthoogte en daarmee het zeilplan is vergroot in vergelijking met het huidige model om de prestaties op te voeren en haar meer in lijn te brengen met de andere leden van de Pure X Range.

Het dek en dekvoering zijn volledig nieuw ontworpen. Het uiterlijk is aangepast aan de modernere styling van de andere Pure X-modellen .

De patrijspoorten aan de zijkant van de cabine zijn ontworpen met hetzelfde type te openen secties als op de X40 en X46, wat zorgt voor betere ventilatie en een strakker  esthetisch uiterlijk.

Een nieuw ontworpen buiskaplay-out biedt een nog betere bescherming bij gure weersomstandigheden.

 Het cockpitgedeelte is breder en ruimer en bij de trap zijn de scharnierende acryldeuren en geïntegreerde touwopslag aan de zijkanten – bekend van de X40 – overgenomen.

Interieur

 De herziene rompvorm en de iets verhoogde kuipvloer zorgen voor een grotere breedte van de kooien in de achterkajuit(en). Ook de natte cel werd verbeterd en gemoderniseerd, maar afgezien daarvan vallen slechts kleine veranderingen te noteren op vlak van interieur.

 “Het is niet nodig om dingen die optimaal werken te veranderen, dus voor nu hebben we besloten om de indeling van het interieur te behouden. We verwachten de boot in januari 2022 te lanceren”, besluit Thomas Mielec.

Prijs: Vanaf € 344.000 ex btw.