Yamaha lanceert twee nieuwe motoren F25/F100

Op het Salon Nautique Paris vorige week stelde Yamaha twee nieuwe motoren voor, de F25 en de F100. Het gaat telkens om geheel nieuw ontwikkelde motoren.

Yamaha F25

Deze nieuweling duikt onder de 60 kg. Dat is minstens 10% lichter dan de vorige versie, die op 77 kg afklokte. Bovendien heeft de brandstofinjectie geen accu meer nodig om te functioneren. Voeg daar de nieuwe “Variable Trolling Mode” aan toe – die vissers toelaat hun lage “trolling snelheid te regelen – en de mogelijkheid om de digitale Yamaha 6Y8-display te koppelen.

Alle samen genomen is dit een innovatieve, moderne 2-cilinder buitenboordmotor in een competitief segment.

Yamaha biedt  zowel elektrische als een manuele versie aan, maar ook nieuwe versie die op beide manieren kan gestart worden in een “Short” en een “Long” variant.

YamF100Yamaha F100

Ook deze 4 cilinders-in-lijn motor is een flink stuk lichter geworden dan zijn voorganger. Daarnaast hebben de ingenieurs extra inspanningen geleverd om de 16-klepper nog stiller en nog trillingsarmer te maken.

Niettegenstaande deze ingrepen beschikt de motor over nog meer koppel en garandeert hij een snellere acceleratie. Belangrijke eigenschappen voor skiboten en daycruisers!

Beschikbaar in Long en Extra-Long versie.

Beide motoren kunnen geleverd worden vanaf het voorjaar van 2017.

Info: www.yamaha-motor.eu