The Ocean Race Europe, hoe online volgen?

The Ocean Race Europe – het nieuwe drieledige offshore race-evenement voor professionele teams op IMOCA en VO65 – vertrok zaterdag 29 mei vanuit Lorient.
Deze eerste editie van de race eindigt op 19 juni in Genua, Italië, en omvat twee tussenstops in Cascais, Portugal en vervolgens Alicante, Spanje.
Elke etappe levert hetzelfde aantal punten op. Bovendien zullen de teams deelnemen aan twee kustregatta’s in Cascais en vervolgens in Genua, waarbij bonuspunten worden toegekend aan de eerste drie. 

Foto top: The Ocean Race Europe, eerste etappe van Lorient, France naar Cascais, Portugal. On board Mirpuri Foundation Racing Team. © Martin Keruzore / Mirpuri Foundation Race Team

Overzicht van alle online platforms

 Alle digitale platforms van The Ocean Race Europe zullen worden beheerd vanuit het hoofdkantoor van The Ocean Race in Alicante.
Elke etappestart wordt live uitgezonden op www.theoceanrace.com en elke dag om 18:00 uur tijdens de offshore-etappes, staat een programma met de actie van de dag gepland. De uitzending wordt ook op de website geplaatst, evenals op onze YouTube en Facebook.

Foto: The Ocean Race Europe start eerste etappe van Lorient, France naar Cascais, Portugal. © Sailing Energy/The Ocean Race

Eurosport
 Eurosport / Discovery is de officiële omroep- en distributiepartner van The Ocean Race Europe. Eurosport bereikt 150 miljoen mensen in 65 verschillende landen, in 20 talen.
Eurosport zal ook een programma van 23 minuten produceren dat wordt uitgezonden op Eurosport 1 en 2:
The Ocean Race sociale netwerken
De sociale netwerken van de Ocean Race zullen in heel The Ocean Race Europe regelmatig worden gevoed met het laatste nieuws, video’s en foto’s, met de Daily Fix en alle belangrijke informatie met betrekking tot de race.
Facebook: https://www.facebook.com/theoceanrace

Instagram: https://www.instagram.com/theoceanrace/

Twitter France : https://twitter.com/theoceanraceFR

Twitter: https://twitter.com/theoceanrace

YouTube: https://www.youtube.com/theoceanrace

Site web : https://www.theoceanrace.com/fr/home.html

Update 

The Ocean Race Europe kent voorlopig een gezapig verloop, de deelnemers houden ‘oogcontact’.
De 12 internationale teams die bij deze eerste editie van start gingen, zijn zonder problemen door de Golf van Biskaje gevaren tijdens de eerste 24 uur van de race,  op weg naar Cascais in Portugal. De  lucht boven de Atlantische Oceaan koelt af en er wacht en een complexe overgang…

Meer informatie op www.theoceanrace.com