Cruising Home: huisje op het water

In Nederland wordt deze maand de eerste Cruising Home voorgesteld in Heeg, Friesland bij de Yachtclub Heeg. Hier is ook de eerste Plug & Play locatie gerealiseerd waar de Cruising Homes komen te liggen.

Cruising Home is een 100 procent groene, veilige, varende woning, zonder uitstoot van schadelijke stoffen en voorzien van elektromotoren met de nieuwste technologische ontwikkelingen. De voortstuwing is namelijk elektrisch en de Cruising Homes zijn voorzien van zonnepanelen en opgebouwd uit duurzame materialen.

De Cruising Home is makkelijk te varen door middel van joystickbesturing en met behulp van de elektrische sputpaal ligt u overal zo veilig als een huis. Door de slimme bouwformule en CE-normering is geen bouwvergunning vereist en mogen de Cruising Homes tegen de natuurstrook aan liggen. De Cruising Home heeft bovendien de status vaartuig, met alle belastingvoordelen van dien.

Dit gehele duurzame project valt onder het ‘Happy Energy’-label met ondersteuning van Nederlands eerste astronaut Wubbo Ockels. Voor meer informatie over Cruising Home zie: www.cruisinghome.nl